Giv NATUREN og KLIMAET en hånd – hjælp med at samle affald på søndag

0

Der er indsamling på søndag. Ikke husstandsindsamling, – men måske alligevel: Masser af ting og sager, som burde have været smidt i husstandens skraldespand, men i stedet er havne i naturen, skal samles op af frivillige, dels for at hjælpe miljøet, dels for at gøre omgivelserne indbydende at færdes i:  -Hvert år giver tusindvis af danskere naturen en hjælpende hånd under Danmarks Naturfredningsforenings affaldskampagne, fortæller Anette Bruun Hansen, som er formand for foreningens lokalafdeling i Rebild Kommune. 

– I år falder affaldsindsamlingen tilfældigvis – men meget passende – sammen med kommunens klimakampagne, Klima Rebild.

Anette Bruun Hansen opfordrer flest mulige borgere i alle aldre til at møde op på søndag den 31. marts ved et af de 16 mødesteder i Rebild Kommune, som er listet op i den fælles annonce her i Vores Avis. 

De 25 politikere i Rebild – Byråd har hver især modtaget en invitation til at deltage i forårsrengøringen – ja, lige bortset fra Per Vilsbøll (B) som traditionen tro selv er tovholder for indsamlingen i sin hjemby, Øster Hornum. 

…bare mød op!

Også ved de øvrige mødesteder står lokale affaldsgeneraler klar til at fordele affaldssække og indsamlingsruter blandt de fremmødte. Det er typisk folk fra borgerforeningerne, der sørger for, at det nyttige forenes med det hyg-

gelige i form af fælles morgenmad eller frokost. 

I Støvring og i Aarestrup er det dog spejderne, der står for den store forårsrengøring. De kække spejdere i Aarestrup er altid et skridt foran og tyvstarter således affaldsindsamlingen tirsdag den 26. marts. Som det fremgår af annoncen, går resten af kommunen først i gang med forårsrengøringen på søndag.

Lækker pizza og øko-øl

I Skørping er det traditionen tro bestyrelsen for DN Rebild, der koordinerer arbejdet og ligesom tidligere år serverer de frivillige naturbeskyttere pizza og økologiske øl til hjælperne efter veludført gerning. 

I anledning af den kommunale klimakampagne retter DN Rebild et særligt fokus på dåser i naturen. Tidligere år har de frivillige rengøringshold samlet op til 170.000 dåser ind og afleveret dem i dåseautomater og på genbrugspladser landet over. 

– Dåser i naturen er farlige for de vilde dyr, men udgør også et ressourcespild. Ved genanvendelse spares CO2-udledning både ved udvinding, forædling og transport af råstoffer. Der kan produceres 88 nye dåser af 100 gamle, og der bruges 95 % mindre energi, når man smelter en brugt dåse om i stedet for at lave en af nye råstoffer, fortæller Anette Bruun Hansen, som mener, at det derfor giver rigtig god mening, at årets affaldsindsamling er en del af Klima Rebild.

DN Rebild står bag yderligere to arrangementer under årets klimakampagne. Det første er en stort anlagt temaaften med fokus på de lavtliggende markers betydning for fremtidens klima. Aftenen, som arrangeres i fællesskab med landbrugsorganisationen Agri Nord, byder blandt andet på et videnskabeligt indlæg, overlevering af praktiske erfaringer og en debat. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.