Gudstjeneste for hørehæmmede i Støvring den 12. marts

0

Der er i folkekirken ansat to præster, som særligt arbejder blandt hørehæmmede. Præsten, der dækker Jylland og Fyn, hedder Søren Skov Johansen, og han holder formiddagsgudstjeneste i Støvring Kirke søndag den 12. marts sammen med sognepræst Herluf Christensen.

Der er desværre mange mennesker, som enten medfødt eller senere i livet får problemer med at høre.

– For nogle er det så slemt, at det er svært eller umuligt for dem at høre, hvad præsten siger i gudstjenesten, også selvom vi i vore kirker har teleslyngeanlæg og mange steder også højttaleranlæg, fortæller kontaktpræst for hørehæmmede i Rebild Provsti, Herluf Christensen, arrangør af gudstjenesten 12. marts i samarbejde med Høreforeningen Rebild lokalafdeling.

Teksten på storskærm

Gudstjenesten bliver tekstet på storskærm og afvikles i det hele taget på en måde, så hørehæmmede kan få mest muligt ud af at deltage i gudstjenesten.

– Men gudstjenesten er bestemt ikke kun for hørehæmmede, understreger sognepræst Herluf Christensen; – alle andre er lige så velkomne og vil opleve gudstjenesten som en helt almindelig gudstjeneste bortset fra, at alt hvad der bliver sagt af præsten også kan læses på storskærmen samtidig med at det bliver sagt.

Frokost bagefter

Efter gudstjenesten er der frokost i Sognegården i Støvring til en særdeles overkommelig pris. Der er tilmelding til frokosten så vidt muligt senest mandag den 6. marts. Efter frokosten vil Søren Skov Johansen fortælle om emnet ”Lidt hørehæmmet er man vel altid”.

Også i Sognegården er der ligesom i kirken skrivetolkning af det, der bliver sagt.

Share.

Der er lukket for kommentarer.