Hjerteforeningen Rebild holder generalforsamling med imponerende medlemstal

0

Rebild-lokalafdelingen af Hjerteforeningen holder generalforsamling onsdag den 20. februar på Rebildhus. Formand Birthe Nielsen, Skørping, kan glæde sig over et imponerende medlemstal på 870, en vækst på omkring 150 medlemmer – eller mere end 20% – på bare ét år..!

Der er dog plads til endnu flere medlemmer lokalt, i foreningen som arbejder målrettet på at skaffe penge til blandt andet hjertestartere og forskning i dén sygdom, som koster hver 4. af os livet, – mange i alt for ung en alder.

466.000 danskere lever med en hjertesygdom, og hvert år rammes omkring 4.000 danskere af akut hjertestop, hvor det gamle ord om ”hurtig hjælp er dobbelt hjælp” for alvor giver mening: Hvis en person får hjertestop, og der ikke ydes genoplivning, før ambulancen når frem, overlever 1 ud af 30. Hvis vidner træder til og yder genoplivning, overlever 1 ud af 8..!

Hjertemassage og indblæsninger kan forhindre et menneske med hjertestop i at dø, men der skal en hjertestarter til for at vække et menneske med hjertestop til live. Derfor satser Hjerteforeningen på at udbrede hjertestartere i hele landet. De skal hænge tæt, udendørs og tilgængeligt 24 timer i døgnet (og være tilknyttet TrygFondens hjertestarter-netværk – hjertestarter.dk – så man via appen altid kan finde den nærmeste). 

”Kan DU? – Vil du? – Tør du? – …træde til når det gælder” er overskriften på en historie fra virkeligheden efter generalforsamlingen i Hjerteforeningen Rebild næste onsdag på Rebildhus, – hvor der bl.a. også orienteres om ”GIV LIV PROJEKTET, – og der serveres ”hjertetapas”.

Share.

Der er lukket for kommentarer.