Husk at skrue nummerpladen fast

0

Fra den 15. november 2015 træder en ny lov vedrørende person- og varebiler i kraft. Fra denne dato skal begge nummerplader på din person- eller varebil være fæstnet med mindst to skruer eller bolte. Derudover skal begge skruer være dækket af en hætte. De nye krav skal forebygge nummerpladetyveri.

Fra november bliver det lovpligtigt, at bilens nummerplader skal være skruet fast. Reglen betyder, at nummerpladerne skal være solidt monteret på din bil. Påhængskøretøjer, som fx trailere, samt knallerter og motorcykler er endnu ikke omfattet af den nye lovgivning. Ligesom nummerplader fra før 1. april 1976 og historiske nummerplader er fritaget for at opfylde kravene. Her skal nummerpladerne blot være fæstnet på en måde, der passer til køretøjet.

Færre tyverier

Når nummerpladen skrues fast, skal de anvendte skruer eller bolte samtidig dækkes af en hætte, der har samme farve som den omgivende del af nummerpladen. Hætterne skal sidde så godt fast, at det er nødvendigt at anvende værktøj for at fjerne dem igen. Skruerne med hætterne på skal være synlige på nummerpladen, men må ikke monteres sådan, at de generer i forhold til at aflæse pladens tal og bogstaver. De nye krav til fastgørelse vil ikke kunne forhindre tyveri af nummerplader. Målsætningen er derimod, at besværliggøre og dermed mindske antallet af tyverierne.

Sådan gør du

Du kan lade dit sædvanlige bilværksted stå for fæstningen af dine nummerplader, men det er også muligt at gøre arbejdet selv. Sæt med skruer, bolte og hætter kan købes flere steder. Hos SKAT’s motorcentre kan du allerede nu få udleveret skruer og hætter. På www.fdm.dk findes desuden en vejledning til, hvordan du let monterer dine nummerplader, så de lever op til de nye lovkrav.

Share.

Der er lukket for kommentarer.