Hvordan bliver du klar til årets fiskesæson?

0

Solen skinner, himlen er blå, foråret brager derudaf, og naturen kalder. Det er atter tid til at komme ud af huset og opleve den storslåede natur, der omgiver os alle steder fra i Danmark. Og hvad kan være bedre end at finde fiskestangen frem og begive sig ud til dit foretrukne vandløb eller sø?

Hvis du ikke har prøvet at fiske før, er det måske i år, du skal kaste dig ud i en ny fritidsaktivitet, der med garanti vil opfylde dine behov for både stille stunder, smukke naturoplevelser og herlige hjemmelavede måltider.

Lystfiskeri hitter i Danmark

Der er ingen tvivl om, at lystfiskeri er en af de helt store forårs hobbyer i Danmark – især blandt den mandlige del af befolkningen. Det er en beskæftigelse, der aldrig går af mode, ikke mindst fordi vi har så mange pragtfulde steder i Danmark, hvor lystfiskeri kan lade sig gøre.

Det er samtidig en hobby, hvor det er vigtigt at holde sig ajour med nye tendenser og viden. Det bedste sted af læse og lære nyt om fiskeri er hos Lystfiskerguiden.dk. Her er der hele tiden nye tips og tricks, som man kan få glæde af, hvad enten man er nybegynder eller erfaren fisker. Lystfiskerguiden indeholder faktaviden om forskellige fiskearter, nyheder indenfor fiskeri, regler for fisketegn og guides til forskellige fiskespots – om det så er hav, fjord, sø eller vandløb. Det er også der, at du kan finde alle udgivelserne af magasinet Lystfiskerguiden. Her er du sikker på at blive opdateret om, hvad der sker inden for lystfiskeri i Danmark.

Tilberedelse af dine nyfangede fisk

Der er ikke noget bedre end et måltid, som man selv har været med til at bygge op helt fra bunden, og når man har med fisk at gøre, kræver det sjældent en kompliceret opskrift. Hvem elsker ikke en nyfanget rødspætte stegt i smør, kartofler og persille fra haven og en syrlig rabarberkompot? Det er noget, vi alle forbinder med forår og sommer i Danmark, og som er simpelt at lave.

Man kan også købe en røgeovn, som især er velegnet til ørreder. Røgeovnen kombinerer det bedste fra grillen og et såkaldt røgskab, og den tilberedte fisk bliver altid en succes. Hertil kan du servere en frisk salat og nybagt brød, eller du kan lade fisken indgå som hovedkomponenten i et skønt stykke smørrebrød.

Gode råd til nybegyndere

Hvis det er første gang, du giver dig i kast med lystfiskeriet, kan det anbefales, at du tilegner dig den mest basale viden om din nye hobby, f.eks. hvilket udstyr du skal investere i, og hvor du finder de bedste fiskesteder i Danmark. Det er også vigtigt at få overblik over, hvor og hvornår der er størst forekomst af de forskellige fiskearter i Danmark. Mange fisk har sæson to gange om året; det gælder både laks og bækørred, som er to af de mest almindelige fiskearter.

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.