Hvordan dividerer man?

0

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan man dividerer, er du havnet på den rette side. Det er nemlig netop, hvad du kan blive klogere på herunder. At dividere går i al sin enkelthed ud på at finde ud af, hvor mange gange et tal går op i et andet.

Der findes flere forskellige metoder, der kan tages i brug, hvis du ønsker at dividere i hovedet eller på papir. Herunder vil du blive introduceret til en af dem.

Desuden bør det også nævnes, at der er forskellige måder at skrive division på. Du kan enten gøre brug af et semikolon, en skråstreg eller en brøk. De betyder alle det samme, når man snakker om at dividere.

Eksempel på hvordan man dividerer

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er lettest at lære noget, der er matematisk, hvis du har et eksempel at lære ud fra. Derfor vil du herunder kunne se et eksempel på, hvordan man dividerer i hånden. Ud fra dette kan du med garanti lære dig selv at dividere.

I dette eksempel skal vi dividere 72 med 6. Det skal sættes op på følgende måde:

6 | 72

Det første, der skal gøres er, at du skal tage det første tal, for at se, om det går op i det andet tals ciffer længst til venstre. 6 går kun op i 7 en enkelt gang, med 1 i mente. Derfor skriver vi et ettal over 7, og skriver dertil mellemregningen nedenunder. Det ser således ud

1

6 | 72

6

1

Det betyder, at vi kan få 6 til at gå op i 7 en gang. Dernæst er der også 1 tilovers. Det næste skridt er at tage det næste ciffer ved siden af det 1, der var tilovers.

12

6 | 72

6

12

12

0

Nu står der 12, og vi skal derfor se, om vi kan få 6 til at gå op i 12. Det gør det præcis to gange. Derfor skriver vi 12 nedenunder. Dertil kan vi også se, at der ikke bliver noget tilovers, da 12 minus 12 er 0. Derfor skal dette også angives nederst.

Desuden sætter vi også 2-tallet op øverst til venstre ved 1-tallet. Når vi har gjort dette, så har vi faktisk vores resultat. Hvad det betyder er, at 72 divideret med 6 er lig med 12.

Alle kan lære at dividere på papir

Du skal ikke være bange for, at du ikke kan lære at dividere på papir. Det er faktisk slet ikke så svært, når man først har prøvet det et par gange. Derfor er det selvfølgelig også noget, som både du og alle andre kan lære. Det kræver blot, at du er tålmodig, og prøver dig lidt frem.

Hvis du gør brug af vores eksempel herover, kan du forsøge at skifte tallene ud med andre tal. På denne måde får du lov til at dividere med forskellige tal. Det anbefales, at du sørger for at dividere med både store og små tal, så du får prøvet lidt af hvert.

Share.

Der er lukket for kommentarer.