Indbrud statistik første kvartal 2020, positiv udvikling på tallene og selvfølgelig har corona noget at gøre med sagen

0

Hvis man kigger i statistikbanken hos Danmarks Statistik, så kan man tydeligt se en positiv udvikling i forhold til antal indbrud. Færre og færre danske medborgere oplever at komme hjem til en lejlighed eller villa, der har været udsat for hærværk eller indbrud. I 2019 blev der kun anmeldt 24.553 indbrud til det danske politi, viser opgørelser fra Danmarks Statistik. Det er det laveste tal siden 1982 viser Danmarks Statistik.

Nicolai arbejder som låsesmed på Frederiksberg hos Norh Sikring, han er overbevist om at dette skyldes, at vi er blevet bedre på at sikre vores hjem. Vi sikrer vores hjem både fysisk, i form af bedre låse, alarm og overvågning, samt ved at bruge vores naboer og nabohjælp.

-De fleste kunder jeg er ude ved i dag, er ikke længere ligeglade med hvilket sikkerhedsniveau deres nye låse har. Før så oplevede jeg at prisen var vigtigere end sikkerheden. Siger Nicolai.

Danmark Billede

Kilde: Danmarks Statistik

Forsat positiv udvikling i 1. kvartal 2020

I 1. kvartal 2020 fortsætter den positive udvikling. Corona tider er sure tider for indbrudstyvene, nu når de fleste af os nødsaget er blevet hjemme på grund af COVID-19 og derfor mere kompliceret for tyverne at

finde et sted at lave indbrud. Vi skal dog huske på at vi burde passe ekstra godt på vores hjem, nu når vi skal tilbage til en mere normal hverdag igen.  -Indbrudstyvene må have haft masser af tid til planlægning af nye indbrud og må være desperate efter penge her i coronaperioden. Siger Nicolai.

Hvis man føler sig usikker på sit hjem eller sine lokalers indbrudssikring, så kan man med fordel bestille et sikkerhedstjek hos en lokal låsesmed, et sikkerhedstjek er som standard gratis at få hos låsesmedene. Det er først hvis man beslutter sig for at indlede et samarbejde med tiltag låsesmeden koster penge. Nogle almindelige tiltag man kan tage for at forbedre sin sikkerhed her efter corona er;

  • Sætte en ekstra lås op
  • Omkode sine låse, hvis du ikke har styr på alle dine nøgler
  • Skifte en gammel usikker låse ud til en mere sikker
  • Installere et alarmsystem eller overvågning
  • Skifte hoveddøren ud til en sikkerhedsdør
  • Montere sikkerhedsgitre på vinduer

Hvis du søger hjælp til noget af ovenstående, men er usikker på hvad der er bedst i forhold til dit behov af indbrudssikring, så kan det være en god idé at finde en låsesmed der tilbyder alle ovenstående ydelser. Du kan f.eks. kontakte Norh Entreprise, hvis du bor i Storkøbenhavn, dette selskab er nemlig autoriserede som elektriker og låsesmed og de opsætter både sikkerhedsdøre og sikkerhedsgitre.

Share.

Der er lukket for kommentarer.