IVS’er lukkes og omdannes på stribe i det nordjyske

0

Sponsoreret indhold

Nordjylland har længe været kendt for at huse en masse driftige iværksættere og dygtige virksomhedsledere. Aalborg, som også går under det folkekære navn Nordens Paris, er hjemsted for en masse danske virksomheder, som klarer sig fantastisk nationalt såvel som internationalt. Iværksætterlysten er ikke til at tage fejl af i det nordjyske, og dette afspejles desværre også i den udvikling, mange IVS-selskaber lige nu gennemgår.

Folketinget valgte primo 2019 at nedlægge IVS-selskaber. Med andre ord var det fra d. 15. april 2019 ikke muligt at stifte et IVS-selskab mere. Endvidere gav Folketinget alle ejere af iværksætterselskaber 2 år til enten at lukke eller omdanne virksomheden.

Som naturlig følge af disse nye regler ses det i dag, at IVS’er lukkes og omdannes på stribe i Nordjylland. Meningerne omkring iværksætterselskaber har været mange, og om ca. 1 år vil denne iværksætterform være fortid. Omdannes eller lukkes et IVS ikke før datofristen, så vil selskabet blive tvangsopløst.

Hvordan lukker man sit selskab?

Ønsker du at lukke dit selskab, så anbefaler vi, at du hiver fat i en kyndig rådgiver, der kan guide dig. Når man lukker et selskab ned, så er det vigtigt, at man sørger for at gøre det 100 % korrekt, så der ikke kommer noget efterspil. I den forbindelse kan du eksempelvis foretage en Google søgning på luk mit IVS selskab – så vil du straks eksponeres for et hav af muligheder. Sørg dog for at sammenligne dine muligheder, inden du vælger den første valgmulighed, du bliver eksponeret for.

Har du i dag en revisor, som du benytter dig af til regnskab og bogføring, så kan du med fordel forhøre dig om en pris på lukning af dit IVS.

Når du lukker dit IVS-selskab, så skal der blandt andet være styr på følgende:

  • Dine vedtægter i selskabet skal opdateres korrekt.
  • Der skal aflægges et referat fra generalforsamlingen. Dette skal naturligvis også gøres korrekt og efter bogen.
  • Du skal sørge for at foretage de rigtige ændringer hos Erhvervsstyrelsen.

Skulle du ønske at omdanne dit selskab, så skal der også udarbejdes en revisorerklæring på, at selskabet opfylder kapitalkravet til et ApS eller et A/S.

Omdan dit selskab, hvis du ønsker at fortsætte driften

Har du en velfungerende virksomhed, som du trives i, og som på nuværende tidspunkt er et IVS? Så bør du undersøge mulighederne for at omdanne dit selskab inden datofristen. På den måde kan du bibeholde din aktivitet og fortsætte med at drive den virksomhed, som du driver i dag.

Share.

Der er lukket for kommentarer.