Jobnet – hvad er Jobnet?

0

Måske har du tidligere hørt om Jobnet, eller også er der tale om et helt nyt begreb for dig. Uanset hvad, er det en god ting at vide og forstå, hvad Jobnet er, og hvad det kan bruges det. Selvom du har hørt om hjemmesiden før, sidder du måske stadig tilbage med spørgsmål som: Hvor finder jeg mit CV på Jobnet? Eller: hvordan bruger jeg Jobnet, hvis jeg bliver ledig? Sådanne spørgsmål kan du forhåbentlig få besvaret her. Jobnet kan være til særlig gavn, hvis du bliver ledig, eller hvis du som arbejdsgiver søger en ny medarbejder. Nedenfor kan du læse mere om, hvad formålet med Jobnet er, hvilke forskellige funktioner hjemmesiden rummer, og hvad du kan få ud af Jobnet.dk.

Hvad skal man bruge Jobnet til?

Jobnet er en hjemmeside udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i samarbejde med Kommunernes Landsforening. På hjemmesiden finder du en lang række informationer både vedrørende jobsøgning, uddannelse og rekruttering af nye medarbejdere. På siden findes et stort udvalg af ledige jobs, ligesom hjemmesiden fungerer som en CV-bank, hvor arbejdsgivere kan finde frem til eventuelle nye medarbejdere. Herudover findes en lang række informationssider på Jobnet.dk, hvor der kan findes information om og gode råd til alt fra jobsøgning til hvordan man anvender og får mest muligt ud af hjemmesiden.

Sådan bruger du Jobnet

Som det forhåbentlig er fremgået af det ovenstående er Jobnet.dk en hjemmeside med mange forskellige funktioner. Den er tilknyttet de danske jobcentre og er således særligt relevant for dig, der er ledig eller bare søger et nyt job eller for arbejdsgiveren, der søger en eller flere nye medarbejdere. Via Mit Jobnet kan du både oprette dit Jobnet CV, melde dig ledig og meget andet. Du kan læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver ledig nedenfor. Lige nu findes mere en 200.000 aktive CV’er på Jobnet, ligesom der er mere end 20.000 ledige stillinger at vælge imellem. Disse tal kan variere en anelse over tid, men det ændrer ikke på, at Jobnet utvivlsomt er det bedste sted at lede, hvis du søger et nyt job.

For at tilgå Jobnet, skal du bruge et Jobnet login. Du logger ind på hjemmesiden ved hjælp af dit NemID. Du kan enten bruge det klassiske nøglekort eller den nye og mere fleksible nøglekort app, som du altid kan have ved hånden. På hjemmesiden registreres du også med dit CPR-nummer. Informationer på hjemmesiden er dog krypteret, og inden uvedkommende vil få adgang til dine personlige oplysninger. Du kan altså trygt benytte dig af siden.

Hvis du bliver ledig

Bliver man ledig – det vil sige, at man mister sit job eller afslutter sin uddannelse uden at påbegynde et job efterfølgende, skal man i Danmark melde sig ledig via Jobnet. Jobnet fungerer nemlig også som jobcentrenes jobportal. Har du været medlem af en a-kasse tilstrækkeligt længe, inden du bliver ledig, er du berettiget til dagpenge, hvis du står uden job. Det forudsætter dog, at du er tilmeldt som ledig arbejdssøgende og dagpengemodtager i Jobcentret. Du kan tilmelde dig elektronisk via Jobnet.dk, hvorefter du kan få udbetalt dine dagpenge.

Husk også at læse vores artikel om at finde job i Aalborg via rekruttering

Share.

Der er lukket for kommentarer.