Kan man uddanne sig hjemmefra?

0

I dagens artikel kigger vi nærmere på, om man som dansker kan uddanne sig hjemmefra. Dette er naturligvis et yderst bredt emne, da uddannelse kan forstås på mange måder. Vi kigger dog helt overordnet på, om man som dansker kan dygtiggøre sig indenfor et emne hjemmefra.

Internettet har åbnet mange døre op indenfor vidensdeling. Dette er der både fordele og ulemper ved. En af de klare fordele er naturligvis, at der er rig mulighed for at suge viden til sig, om man måske eller ikke ville have haft mulighed for. En af de store ulemper er, at man skal være meget skarp i sin kildekritik, for ikke at optage forkerte informationer. Der er desværre ikke noget filter på, hvad mennesker kan lægge op på internettet. Derfor er det bestemt ikke unormalt, at der bliver lagt ting op, som ikke passer; derfor bør du være yderst kildekritisk, når du læser eller ser noget online.

Der er stor forskel på emner

Når det kommer til at informationssøge på internettet, så er der stor forskel på, hvad det er for nogle emner, som man ønsker at dygtiggøre sig indenfor. Ønsker man at blive dygtigere indenfor online markedsføring, så findes der en masse materiale på nettet. Dette materiale er dog, hvilket er vigtigt at understrege, af ganske svingende kvalitet. Kigger man derimod på materiale, som er en del af uddannelser på universitetsniveau, så er der stor forskel på, om der overhovedet ligger information tilgængelig online.

Derfor skal man først og fremmest forventningsafstemme i forhold til, hvad man forventer at kunne få ud af at uddanne sig selv indenfor hjemmefra.

Store universiteter åbner op for at undervise folk hjemmefra

Flere store universiteter såsom Harvard har de seneste år åbnet op for, at folk kan uddanne sig hjemmefra ved at købe sig adgang til deres kurser. Denne tendens bliver mere og mere populær, og alt fra universiteter til små iværksættere er nu begyndt at tilbyde kurser på nettet.

Har man et brændende ønske om at blive bedre til salg, så er det muligt at vælge imellem et hav af kurser, der lover at kunne forbedre salgsevnerne. Ønsker man derimod at blive godt til at markedsføre, så er der også et hav af kurser indenfor dette felt. Du kan nok se, hvor vi vil hen med dette; du kan i dag finde kurser indenfor det meste, og herfra spår vi, at denne tendens vil fortsætte, i takt med at flere og flere begynder at lave disse kurser.

Informationssøgning er en kunst i sig selv

Skal man indhente oplysninger omkring en ny forsikring, eller ønsker man at blive klogere på, hvad vejhjælp egentlig er, så kan det være nødvendigt med informationssøgning. Som vi dog kom ind på, så kan det godt være et område, der volder folk problemer. Det kan ses som værende en hel videnskab i sig selv at finde ud af, hvordan informationssøgning udføres på bedst mulig vis.

Det kan godt betale sig at have nogle faste sider, man forsøger at finde informationer på. Det skal naturligvis være hjemmesider, som man stoler på. Et eksempel på sådan en side kan du se her.

Share.

Der er lukket for kommentarer.