KANON-oplevelse for 18 FDF’ere fra Støvring med bl.a. bjørnejagt i Schweiz

0

Bjergtoppe er blevet besteget, der er blevet badet i kolde bjergsøer, børn og voksne blev transporteret hurtigt i højderne med kabelbaner, der blev klatret i klatrepark og prøvet vilde svævebaner i bjergene. Nogle har også været oppe at røre sne, hvilet jo ikke sker så tit i juli. I det hele taget var det vandrestøvlerne og vandreskoene, som flittigt blev brugt og knap så meget badetøjet, da 18 børn og voksne fra FDF Støvring i sommer var på international sommerlejr i Schweiz sammen med flere end 300 andre FDF’ere fra blandt andet Tyrkiet, USA, Kroatien, Canada, Holland.

– Det har været en stor oplevelse at være på lejr i Kandersteg Internationale Spejder Center, fortæller Tommy Soelberg, leder hos FDF Støvring.
– Vores børn har, – ud over oplevelserne i bjergene -, også udvekslet mærker, leget og snakket med spejdere fra de andre lande.
– Der har fx været dage med fælles opgaveløb med blandede hold på tværs af landene og fælles lejrbål med underholdning fra de forskellige lande.

Miljøbevidst affalds-
sortering og bjørnetælling
– På centeret går de også meget op i affaldssortering og at passe på miljøet, så der er blevet sorteret affald til den store guldmedalje, fortsætter Tommy Soelberg. Og som noget helt specielt var de mange Støvring-FDF’ere også på bjørnejagt: En ”fridag” blev brugt på at tælle bjørne i Bern. Man kan nemlig (som i Berlin) ikke bevæge sig rundt i den schweiziske hovedstad Bern uden at se bjørne alle vegne: Der er bjørne i springvand, flag, statuer og mange andre steder. Nogle af de lokale bjørnejægere opgav at tælle, da de nåede 30, andre fik talt op til 147 bjørne rundt omkring i Bern.

50 liter havregrød dagligt
– og aftensmad fra ”tante”
Hver morgen var der fælles morgenmad for alle 330 Danske FDFere, hvor der hver dag blandt andet blev spist 50 liter havregrød, omkring 600 skiver franskbrød og rigtig mange glas marmelade.
Frokosten blev ofte indtaget på en klippe med god udsigt over bjergene og Kandersteg dalen, og efter en lang dag blev aftensmaden spist hjemme i lejren. FDF Støvring var så heldig at have sin egen ”tante” med til at styre aftensmaden. – Det kan være svært at lave mad til 20 personer over nogle små gasblus og med et primitivt udekøkken, men jeg var heldig med alle mine ”hjælpekokke”, fortæller Helle Soelberg, som valgte at bruge sin sommerferie som frivillig forældre, sammen med FDF Støvring i Schweiz. – Børnene har været rigtig søde til at hjælpe med at lave mad, skrælle kartofler og ikke mindst vaske op, understreger hun.
Sov som en sten..!
Efter en uge gjaldt det 16 timers bustur hjemad mod Støvring, og der blev ”sovet igennem”, – måske også drømt om de store oplevelser, som ingen glemmer.
FDF Støvring starter efter sommerferien en ny spændende sæson i denne uge. I slutningen af september er der Aktivlejr på Friluftcenter Sletten, – faktisk 40års jubilæum, så det bliver en brag af en lejr, hvor der helt sikkert vil blive snakket og grinet en hel masse om den vellykkede sommertur til Schweiz, når FDF’ere fra hele landet mødes.

Share.

Der er lukket for kommentarer.