Kinesere meget interesserede i Rebilds erhvervsliv

0

Det internationale indtog fortsætter i Rebild, og det er ikke kun Rebildfesten, der tiltrækker internationale gæster. Rebilds erhvervsliv har fået godt fat i de internationale samarbejder, og her er Kina stærkt repræsenteret. Fredag formiddag bød Rebild velkommen til en stor erhvervsdelegation fra Jinan City, hovedstatd i Shandong-provinsen i det østlige Kina.
Jinan City har godt seks millioner indbyggere, altså flere end i hele Danmark, så det er ikke et uvæsentligt eksportmarked at stå sig godt med.

Den kinesiske delegation blev modtaget i RebildPorten af borgmester Leon Sebbelin og erhvervs- og turistchef Jane Bejlegaard Lindberg.
Erhvervsdelegationen var på besøg i Danmark for at lære mere om dansk erhverv og turisme og for at få et indblik i de danske strukturer.

Store mængder små-
kager fra Støvring til Kina
Bag turen står Danish Speciality Foods ApS, som er et af de største mærker af ”Danish Butter Cookies” (smørbagte småkager) i verden, og som er et high end brand i Kina med en samlet produktion på 18.000 tons om året.
En del af den produktion står Tylstrup Kager A/S i Støvring for, og Kina udgør den lokale Rebild-virksomheds absolut største marked og aftager.

Et spændende marked
med Rebild-venskabsby
– Kina er et stort og spændende marked for vores erhvervsliv, og vi som kommune støtter gerne op omkring det lokale erhvervslivs interesser og besøg fra kunderelationer i hele verden, understreger Rebild-borgmester Leon Sebbelin.
– Udover besøget fra Jinan City i fredags er Rebild Kommune desuden også venskabsby med Jiaxing i Kina, fortæller borgmester i Rebild Leon Sebbelin.

Det rene drikkevand
Erhvervsdelegationen skulle naturligvis ikke snydes for den flotte natur i Rebild-området, og fik derfor en kort guidet tur i Rebild Bakker og ved Ravnkilden.
Den helt unikke og smukke natur gik ikke ubemærket hen blandt delegationen, som straks fyldte deres udleverede Triatland drikkedunke, da de nåede Ravnkildens smukke og totalt rene rindende vand.

Har kilderne i orden
Erhvervsdelegationen fra Jinan City er dog ikke ubekendt med smukke kilder. Jinan City har hele 72 kilder, der pryder byen, som da også er kendt som ”Spring City”.
Rebild lader sig dog ikke afskrække af dette. Kilderne i Rebild er nemlig så rene, at man kan drikke vandet direkte fra kilderne, og det var erhvervsdelegationen ikke langsomme til at afprøve.
– Vores DNA her i Rebild er helt unikt, og de fantastiske kvaliteter, som vores natur, kultur og outdoor profil kan tilbyde besøgende, skaber synergi mellem erhverv og turismen, lyder det fra erhvervs- og turistchef Jane Bejlegaard Lindberg. – Vi oplever ofte, at vores virksomheder netop bringer ”natur-herlighederne’” og den autentiske oplevelse i fokus i forbindelse med besøg fra kunder i hele verden, fortæller hun.
På programmet havde erhvervsdelegationen et virksomhedsbesøg hos Tylstrup Kager A/S i Støvring og efterfølgende modtagelse af borgmester Leon Sebbelin i RebildPorten, hvorefter erhvervs- og turistchef Jane Bejlegaard Lindberg viste Rebild Bakker og Ravnkilden frem til de meget interesserede kinesere. Herefter gik turen videre til København.

FOTO: ”Stærke sager”… – Borg-mester Leon Sebbelin skåler med borgmesteren fra Jinan City ved Ravnkilden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.