Klar til tylskørter og dans på tæerne i Rebild Bakker onsdag aften

0

Onsdag aften i denne uge, den 12. juni, gæster den Kongelige Ballets sommerturné Rebild Bakker som det eneste sted i Nordjylland. Et stærkt lokalt samarbejde har sat alle kræfter ind på at give publikum en stor oplevelse.

Formand for Rebild Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Gert Fischer ser frem til en kombineret kultur- og naturoplevelse: – Vi har den mest fantastiske naturkulisse i Rebild Bakker. Jeg kan ikke forestille mig en smukkere ramme for Den Kongelige Ballet end her. Det er gratis at overvære forestillingen, og der vil helt sikkert komme et stort publikum.

– Det lokale turisterhverv bakker op om arrangementet og tilbyder picnickurve, drikkevarer fra lokale leverandører og andre lokale råvarer. Det er oplagt at komme i god tid og smage på herlighederne.

– Et godt internt samarbejde i kommunen har også bidraget til, at vi nu er super klar til at modtage balletten. Vi har tidligere – i 2011, 2012 og 2013 – haft besøg af sommerballetten, og vi glæder os rigtig meget til at se dem i bakkerne igen, slutter Gert Fischer.

Et spændende program

Den Kongelige Ballet er også klar til at give smagsprøver på den kommende sæsons forestillinger. Balletmester Nikolaj Hübbe fortæller, at der både bliver noget helt klassisk, nogle publikumsfavoritter og to ny-koreograferede værker, og han lover, at han har taget nogle af de allerbedste dansere med på turné.

Sommerballet for 14. gang

Sommerturnéen er i år den største nogensinde med i alt ti stop. Det Kongelige Teaters sommerballet besøger dobbelt så mange byer som i 2018, når de igen i år inviterer til en tryllebindende oplevelse under åben himmel. Programmet for den kongelige sommerballet 2019 består af følgende otte små balletter: Grand pas Classique, Hvid pas de deux fra Kameliadamen, Solo og Pas de deux fra 2. akt af Askepot, Pas de six fra Ryamonda og de to helt nye værker: Sange uden ord af Nathan Compiano og Duo af Oliver Starpov, samt finalenummeret Tarantellen fra Napoli.

16 dansere medvirker: Ida Praetorius, Kizzy Matiakis, Marcin Kupinski, Gregory Dean, Jonathan Chmelensky, Jón Axel Fransson, Ji Min Hong, Stephanie Chen Gundorph, Silva Selvini, Astrid Elbo, Wilma Giglio, Alexander Bozinoff, Guilherme de Menezes, Emma Riis-Kofoed, Mattia Santini og Ryan Tomash.

 

NB NB NB: Guidet vandretur i Rebild Bakker inden balletten onsdag aften – bare mød op!

Nu har alle interesserede desuden muligheden for at komme med en guide rundt på en del af den populære ”Rebild Bakker rute”, for eksempel som en hyggelig optakt til aftenens friluftsballet i bakkerne.

Turen starter foran RebildPorten kl. 16.30, hvor guiden tager imod deltagerne.Alle, som vælger at være med på den guidede tur, kan se frem til en smuk travetur med en af RebildPortens dygtige guider, som undervejs vil fortælle en masse spændende ting fra og omkring området.

Mødested: Rebildvej 25A, 9520 Skørping – ingen tilmelding – deltager gebyr.

FOTO: Anne Mette Welling

Share.

Der er lukket for kommentarer.