Kom med på 4-dagsjuletur i december til Rebilds venskabsby Gelenau, eks-DDR

0

Rebild kommunes venskabsby-arbejdsgruppe tilbyder igen i år en juletur til venskabsbyen Gelenau, beliggende delstaten Sachsen i det tidligere Østtyskland. I år er det 30 år siden, Berlin-muren faldt og det gamle DDR blev nedlagt, med åbning til genvundet demokrati og personlig frihed til borgerne. Derfor synes udvalget, at turen i år er speciel, og deltagerne kan stadig se både det gamle og det nye i byen og området, så det er nærmest en kombineret historie- og julehyggetur.

Gelenau er en spændende by, i DDR-årene med strømpefabrikker som en stor del af de tilbudte jobmuligheder. I dag står enkelte strømpefabrikker tilbage, tomme og som et spøgelsesagtigt vidnesbyrd om, at tiderne skifter. Her er nyt og gammelt blandet: – Vi oplever en masse på turen, garanterer arbejdsgruppemedlem Carsten Mikkelsen på vegne af venskabsbysamarbejdet: – Julemarkeder er selvfølgelig et bigtigt punkt, for de tyske julemarkeder er noget for sig selv, og vi kommer til julemarkeder i Gelenau og Annaberg. 

Julemarkedet i Gelenau bliver åbnet af borgmester Knut Schreiter 

Lysbuer af træ i vinduerne

Noget andet, som er specielt i området omkring juletid,  er deres træ-lysbuer  i vinduerne; – måske lidt på samme måde som den gamle danske tradition med levende lys i vinduerne den 4. maj om aftenen.

Gelenau var tidligere den ”gamle” Skørping Kommunes venskabsby og er  nu Rebild Kommunes venskabsby. Beliggenheden er i det skønne Erzgebirge område i Sydtyskland, næsten nede ved den Tjekkiske grænse, sydvest for storbyen Dresden. 

En bekvemmelig tur

Turen til Gelenau foregår i moderne bus, og rummer fire dage  med tre overnatninger på vandrerhjem. Afgang fra Rebild er fredag morgen den 13.december med ankomst fredag aften,  og hjemturen er mandag morgen den 16. december, ligeledes med hjemkomst til Rebild om aftenen. 

Der  er rundstykker og sandwich på turen derned og sandwich på turen hjem. 

Først til mølle

Alle borgere i Rebild Kommune, som  ikke har været med på turen tidligere – eller ikke har været med de seneste fire år –   har fortrinsret. Øvrige kommer på  ventelisten, og der er tilmelding til den eftertragtede juletur efter først til mølle-princippet på 99887615 eller e-mail til nila@rebild.dk. Tilmelding kan ske fra på mandag eftermiddag den 21. oktober til fredag den 1. november over middag, – men hvorfor vente…?

Share.

Der er lukket for kommentarer.