Kragetæer i kor – debut for seks lokale forfattere

0

Seks himmerlandske forfattere har fået deres litterære debut med udgivelse af bogen ”Kragetæer i kor”. Bogen blev udgivet af Bogby9520 i samarbejde med Forlaget Rebild i forbindelse med litteraturfestivalen ”Ord i Nord”. I forbindelse med festivalen blev bogen præsenteret på Skørping Bibliotek. ”Kragetæer i kor” kan fremover købes i Bogby9520-butikken.

De 160 sider, som ”Kragetæer i kor” består af, rummer både noveller, fantasy, traditionelle digte og tidens kortprosa. De seks bidragsydere til bogen er Sandra O’Brien Kirk fra Hadsund, Thomas A. Baumann Christensen, Rebild, Astrid Holm Olsen, Arden, Sonja Paulsen fra landsbyen Horsens samt Charlotte Meng Kristensen og Ellen Schmidt, begge Skørping. Derudover er den lokale kunstner Henrik Kjelds manden bag forsideillustrationen. Henrik Bugge Mortensen har stået for redaktion og koordinering af projektet. ”Kragetæer i kor” har opnået økonomisk støtte fra Kulturrådet i Rebild Kommune, Ud-Over-KANten-puljen (Nordjyllands regionale kulturaftale) og Jutlander Bank.kragetæer i kor_OMSLAG_Forlaget Rebild

Historien bag

I oktober 2014 blev det første arrangement, hvor lokale forfattere læste op af egne tekster, afholdt i Bogby-butikken i Skørping. Det blev en stor succes og flere lignende arrangementer er siden blevet afholdt. Disse arrangementer såede frøet til et egentligt forfatterværksted. Det første synlige resultat af værkstedet er bogen ”Kragetæer i kor”, der blev præsenteret i forbindelse med litteraturfestivalen ”Ord i Nord” i weekenden. Her kunne deltagerne møde de seks forfattere, som læste op og signerede bogen. Fremover kan bogen købes i Bogby9520, og indtægterne fra salget går ubeskåret til forfatterværkstedet samt Bogby9520’s andre aktiviteter.

Share.

Der er lukket for kommentarer.