Kunst og kreativitet udstilles i Kig Ind

0

Den lokale billedkunstner Anette Bruun Hansen, Gravlev, udstiller for tiden en række billedværker i kultur- og medborgerhuset Kig Ind i Nørager, sammen med ni kreative og aktive kvinder fra en af Kig Inds egne grupper, som ligeledes udstiller og viser deres kreative ting frem. 

Billedkunstner Anette Bruun Hansen udstiller en frise af sine 50 x 50 cm. kvadratiske billeder og det er der en idé med: – Det enkelte maleri kan opleves som en afgrænset fortælling og som et element i en større sammenhæng – som en scene i en film,  som en ramme i en tegneserie,  som et element i et mønster. Når alle mønstrets elementer har samme format, kan de byttes rundt, så de enkelte malerier får nye naboer, og dét vil måske føre til uforudsete oplevelser. Når alle billeder har samme størrelse, er det let at lave en rolig men samtidig rytmisk ophængning. Den stramme frise-ophængning giver frihed til at ”flippe lidt ud” inden for den enkelte ramme, fortæller Anette Bruun Hansen.

Oprindelig tekstil-designer

Annette Bruun Hansen er oprindelig uddannet tekstildesigner fra Designskolen i Kolding, med design og tryk af all-over-mønstre til boligtekstiler og beklædning. Som færdiguddannet kastede hun sig over maleri, grafik og træskulpturer. Efter 25 års jobs, familie og frivilligt foreningsarbejde er mønster-glæden stadig intakt.

Engelsk inspiration

Anette Bruun Hansen er især inspireret af den engelske designer William Morris (1834-1896), hvis smukke organiske mønstre ofte gengives i en mindre pertentlig udgave med sprøjt og løbende maling. Derudover er det især naturens mangfoldighed af former, farver og strukturer, der inspirerer Anette til at gribe penslen.

Hjemme i privaten har hun iøvrigt et mini-galleri, ”Pocket Gallery”, som også sprudler af kunstnerisk mangfoldighed.

Kreative tirsdags-indfald

De ni kvinder fra Kig Inds kreative gruppe, som også udstiller i denne tid, mødes hver tirsdag i Kig Ind, hvor idéerne får frit spil med det resultat, at der kommer masser af flot håndværk ud af det. Det er strikning, hækling, broderi, patchwork, syning af tøj, tasker osv. Desuden bliver der også lavet ting i beton, stoftryk og syet i læder med mere.

Inspirationen henter de hos hinanden. Nogle supplerer ved at deltage på forskellige kreative kurser og vender hjem til gruppen med nye idéer. Andre gange tager hele gruppen afsted på inspirationstur/indkøbstur for at skaffe materialer til nye kreative idéer og udfoldelser.

Alle interesserede er velkommen til at kigge ind for at se de  flotte udstillinger – og måske selv blive inspireret til at lave diverse former for kunstneriske og kreative ting.

Share.

Der er lukket for kommentarer.