Mads Cortsen fra Skørping får sin drøm opfyldt efter 2. plads i TV3’s Masterchef 2015

0

18 årige Mads Cortsen fra Skørping blev en flot nr. 2 i Masterchef 2015. Ganske vist vandt Mads Cortsen ikke titlen som Danmarks største madtalent, men han har fået en oplevelse for livet og en plads som kokkeelev hos Jesper Koch i Århus. Jesper Koch var dommer i Masterchef-finalen, hvor der var tæt løb mellem den unge Mads Cortsen og vinderen Anders Halskov-Jensen fra Roskilde.

Siden februar har seerne kunnet følge Mads Cortsen fra Skørping i TV3’s ”Masterchef 2015 – Danmarks største madtalent”. Mads Cortsen klarede sig hele vejen frem til finalen, hvor han blev slået på målstregen af den 47 årige Anders Halskov-Jensen fra Roskilde. Efter finalen skriver Mads Cortsen blandt andet følgende på sin Facebook-profil: – At stå i mod Anders Halskov-Jensen i finalen var sublimt, og der er ingen som helst jeg hellere vil tabe Masterchef og de 100.000kr til end ham!

De to finalister. Vinderen Anders Halskov-Jensen og Mads Cortsen. Foto TV3.

De to finalister. Vinderen Anders Halskov-Jensen og Mads Cortsen. Foto TV3.

Elevplads hos Koch

I finalen var der tæt kamp om Masterchef-trofæet og præmiesummen på 100.000 kr. Den sidste opgave for de to finalister var at kreere den flotteste, smukkeste og mest smagfulde dessert. Præstationerne blev bedømt af de tre dommere og chefkokke Thomas Castberg, Jacob Mielcke og Jesper Koch. Efter den nervepirrende finale tilbød sidstnævnte Mads Cortsen en lærerplads som kokkeelev. – Mads er blevet tilbudt en læreplads hos Jesper Koch i Århus, og har sagt ja tak, så der starter han efter sommerferien, fortæller Camilla fra TV3’s kommunikationsafdeling. Selv siger Mads Cortsen: – Det var super fedt. Og umiddelbart tror jeg, at jeg på lang sigt kan bruge en elevplads til mere end de 100.000 kr.

Mads Cortsen og Jesper Koch skal underskrive kontrakten onsdag i denne uge. Mads håber at komme til at arbejde på Spisestedet Brødrene Koch, men han regner med at skulle forbi alle Jesper Kochs tre restauranter. Inden Mads Cortsen starter som kokkeelev 1. august, skal han dog lige afslutte sin HTX-uddannelse. – Jeg er færdig på HTX til sommer, så jeg får også min studentereksamen, udtaler en glad Mads Cortsen til Vores Avis.

Svigerinden Katrine opfordrede til deltagelse

Masterchef 2015 – Danmarks største madtalent har været en stor succes for TV3. 154.000 seere har siden premieren fulgt Mads Cortsen og de øvrige deltagere gennem de i alt 28 programmer. Oprindelig var det Mads’ svigerinde Katrine, der opfordrede ham til at stille op til Masterchef. Så mon ikke Katrine har været med, da Mads Cortsen fredag aften fejrede sin 2. plads og elevpladsen?

Mads Cortsen i Masterchef-studiet. Foto: TV3.

Mads Cortsen i Masterchef-studiet. Foto: TV3.

Mads Cortsen, Masterchef 2015, Program 21. Fødevarerminister Dan Jørgensen er i studiet. Foto: TV3

Mads Cortsen, Masterchef 2015, Program 21. Fødevarerminister Dan Jørgensen er i studiet. Foto: TV3

Dyb koncentration hos den unge Mads Cortsen. Mastercef 2015, Program 21. Foto: TV3

Dyb koncentration hos den unge Mads Cortsen. Mastercef 2015, Program 21. Foto: TV3

 

 

 

 

 

 

 

Bente Vinther Jensen

bente@vores-avis.dk

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.