En magisk sommerdag med både land art og hekseri

0

”Sometimes some things lead to something” er navnet på et af de land art-projekter fra sidste års LandShape festival, som realiseres her i 2016. Den svenske kunstner Ida Bentingers værk bliver lige nu genskabt i Rebild kommune og du kan være med til indvielsen, hvis du besøger Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer fredag den 1. juli. Tag endelig børnene med, for der er også ekstra oplevelser for de yngste på denne magiske sommerdag.

Her i sommerperioden har Rebildcentret åbent for publikum hver dag. Her kan du opleve billedhuggerne Anders Bundgaard og C.J. Bonnesens originale gipsfigurer i de kølige minegange og se forskellige udstillinger i den nye velkomstbygning. I øjeblikket vises bl.a. ”NYE HORISONTER” – en udstilling om ind- og udvandring, som er skabt i samarbejde med lokale borgere, Spillemands-, Jagt og Skovbrugsmuseet samt Rebildselskabets Blokhusmuseum.

Ekstra oplevelser

Hvis du vælger at besøge Rebildcentret fredag den 1. juli kan hele familien få ekstra oplevelser med hjem. Klokken 14 er Dannie Druehyld klar til at tage imod gæster i Heksens Værksted. Senere vil hun tage børnene med ud på en magisk troldetur på centrets skønne naturarealer. Turen afsluttes ved Thingbæk Dambrug, hvor der er gjort klar til at bage urtepandekager.

Klokken 15 kan du være med til at indvie ”Sometimes some things lead to something”, som bliver det første af flere land art-værker på Rebildcentrets arealer. Du kan høre Ida Bentinger fortælle om idéen bag værket og om det fysiske arbejde med materialerne.  Hun vil også fortælle om sine smukke malerier, som er udstillet i velkomstbygningen.

Noget om et kunstværk

På sidste års LandShape festival præsenterede Ida Bentinger en mobil skulptur i tekstil, som reflekterer over menneskets indre, dets tanker og følelser.

Det er et poetisk værk, som afspejler såvel ydre som indre landskaber og fortæller om livet, om at finde sin egen vej, om at vokse.

”Sometimes some things lead to something” vandt publikumsprisen ved LandShape 2015. I samarbejde med Rebildcentret bliver dette værk nu videreudviklet. Meningen og poesien i værket er den samme, men det tekstile materiale er skiftet ud med rødder og roddele, som er hentet lokalt i Rold Skov efter aftale med Naturstyrelsen Himmerland.

Rødderne symboliserer vort indre, det underbevidste, det som findes under overfladen. Det som sædvanligvis er skjult, får nu lov at spille hovedrollen i Rebildcentrets første land art-værk, der for eftertiden kan opleves på kalkbjerget over Thingbæk Kalkminer.

Et nyt væsen indtager skoven

Ida Bentinger har arbejder med rødderne oppe på kalkbjerget hele juni måned. Hun betegner processen som en fin forlængelse af originalværket i Hanstholm, der nu i version 2 får lokal anknytning på mange niveauer. Hun mener, at alle kan relatere til det omvendte træ med nødderne voksende opad. ”Det kan ses som et personligt portræt, som en personlig følelse af at lade tanker og følelser kommer op til overfladen. Værket kan også have en større og mere inkluderende betydning, som bringer en skjult historie op til overfladen”, fortæller hun og fortsætter;

”Rebild-områdets unikke natur med Rold Skov og Oplev Krat er det perfekte bagtæppe til dette store land art- projekt, som minder så meget om naturen selv, men som alligevel skiller sig væsentligt ud med sin kraftige røde farve. Som et væsen, der indtager skoven. Noget, der ønsker at høre til. Noget som ønsker at finde vej tilbage, eller som ønsker at kontrollere naturen. Et portræt af vor menneskelige natur”.

Share.

Der er lukket for kommentarer.