Masser af sang for alle under Haverslevs byfest

0

I uge 33 er der traditionen tro byfest i Haverslev, og i år er der mulighed for både at synge morgensang og aftensang som en del af byfestens program.
Morgensangen arrangeres i et samarbejde mellem Haverslev skole, idrætsefterskolen HCI, plejehjemmet Haversdal og
Haverslev kirke, og alle er meget velkomne til at kigge forbi og være med til at synge morgensang sammen med børn, unge og gamle, eller være med til at vælge de aftensange, der tirsdag aften skal synges ved aftensangen i Haverslev kirke.

Morgensang med HCI-elever
Mandag morgen d. 13. august
kl. 8.30 – 9.00 er de nye elever fra HCI inviteret over i Haverslev kirke for at synge morgensang. Det nye elevhold ankommer til HCI dagen i forvejen, så det bliver elevernes første fælles morgensang. ”Vi er meget beærede over, at få lov til at danne rammen om morgensangen denne allerførste morgen for de nye elever”, fortæller organist Anette Kjær, der er initiativtager til og tovholder ved ugens i alt 4 fællessangs-arrangementer. ”Fællessang er en skøn måde både at begynde og slutte dagen på, og samtidig er sangen en stille insisteren på alt det, vi måske ofte overser vigtigheden af i en travl hverdag, men som vi dybest set ikke kan leve uden”, fortæller hun.

Aftensang i Haverslev Kirke
Tirsdag aften d. 14. august kl. 19.30 – 20.15 der mulighed for at synge med på en række velkendte aftensange og lære nogle af de nye, og – ikke mindst – at være med til at vælge, hvilke aftensange, der skal synges. I kirkens våbenhus vil der hele tirsdagen være opstillet en lille sangpostkasse, hvori man ville kunne lægge en seddel med titlen på den aftensang fra højskolesangbogen, man holder allermest af.
Organist Anette Kjær udtrækker aftenens sange blandt de indkomne forslag og fortæller lidt om sangene, inden vi i fællesskab synger dem.

Børn og bedste-
forældre synger morgensang
Onsdag d. 15. august kl. 10.30 – 11.00 foregår morgensangen på Haverslev Ældrecenter, Haversdal. Beboerne og alle andre interesserede er meget velkomne til morgensangen, hvor også 1., 2. og 3. klasse fra Haverslev skole, musiklærer Thea Haagen Jensen og Anette Kjær medvirker. Der er både elev-indslag, fortælling og fællessang på programmet, når børn, bedsteforældre og andre interesserede synger sammen en halv times tid.

Morgensang for skole og by
Ugen rundes af fredag d. 17. august med ”Byen synger morgensang” i Haverslev kirke kl. 8.30 – 9.00, hvor 4., 5. og 6. kl. fra Haverslev skole og deres lærere deltager. Musiklærer Thea Haagen Jensen akkompagnerer eleverne i en af vore allermest kendte morgensange, som de vil synge for de øvrige fremmødte, og organist Anette Kjær akkompagnerer fællessangene og fortæller om dem.

Der er gratis adgang til alle fire fællessangsarrangementer og alle arrangementer er åbne for alle interesserede. – Vel mødt til en uge med masser af fællessang!

Share.

Der er lukket for kommentarer.