Natur-orienteringsløb for børnefamilier på ”Naturens Dag” søndag 9. september

0

DN Rebild og Rold Skov OK er igen i år gået sammen om et sjovt og lærerigt arrangement på Naturens Dag.
Arrangementet gennemføres på søndag den 9. september og appellerer til alle.

”Børn, som bruger naturen, er sunde og glade, og de vokser op som ansvarlige mennesker, der benytter og beskytter naturen. Derfor er det bekymrende, at en Gallup-undersøgelse viser, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn.
Elektroniske medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke megen plads til leg og oplevelser i den friske luft”, lyder det i oplægget til det gode tilbud om at tage ud i naturen med hele familien og få motion til både krop og hjerne, samtidig med at der hygges i fællesskab om et fælles mål.
Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Friluftsrådet vil gerne ændre på den triste statistik. Derfor holder de to grønne organisationer hvert år Naturens Dag for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen. Sidste år troppede 60.000 danskere op til arrangementer, lokale aktører havde tilrettelagt landet over.

Afgang fra Kulsvierpladsen
Ligesom sidste år er lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening i Rebild Kommune gået sammen med orienteringsløberne i Rold Skov OK om et NATUR-O-LØB i Rold Skov. I år bliver deltagerne sendt afsted fra Kulsvierpladsen mellem Rebild og Skørping.
– I DN Rebild er vi super glade for at samarbejde med Rold Skov OK, for vi ved, at de frivillige orienteringsløbere kan deres kram, har det rigtige udstyr og er rutinerede i at afvikle løb, fortæller Anette Bruun Hansen, som er formand for DN Rebild.

Alle materialer udleveres

På Naturens Dag medbringer Rold Skov OK rigeligt med O-kort over området mellem Rebild og Skørping. Klubben kommer også med elektroniske læsere, som sættes op ved de 10 stationer på ruten, som deltagerne skal besøge for at gennemføre løbet. Ved hver station får deltagerne et natur-spørgsmål, som er relevant for lige netop det område, de befinder sig i – eller for årstiden. DN Rebild har formuleret spørgsmålene især til børnene, som kan vælge mellem tre svarmuligheder. Svarene afgives elektronisk ved stationerne, og kontrolleres senere ved målstregen med moderne digitalt udstyr. Der er en lille præmie til del-
tagere, som har svaret rigtigt hele vejen rundt.
– Vi håber, at mange børnefamilier – eller bedsteforældre med børnebørn – finder vej til Kulsvierpladsen, hvor løbet starter og får en dejlig oplevelse sammen i naturen, siger Anette Bruun Hansen.
– Arrangementet er tilrettelagt, så det passer til familier, som ikke i forvejen har kendskab til orienteringsløb. Og naturen kan vi jo alle nyde, uanset om vi kan svare på spørgsmålene eller ej, siger Ole Jensen fra Rold Skov OK.
– Hvis arrangementet skulle give deltagerne lyst til at stifte nærmere bekendtskab med orienteringssporten eller med naturens mange, spændende mærkværdigheder, er det en ekstra gevinst.
Kulsvierpladsen findes nord for Himmerlandsvej ved Vedstedskovhus mellem Rebild og Skørping. Bilen kan parkeres på Røverknoldens P-plads. Husk terrængående fodtøj.

Share.

Der er lukket for kommentarer.