Nørager-familie får friske internationale pust som værtsfamilie i AFS Interkultur

0

Lisbeth og Frank Jensen, Torsvang 11, Nørager, er stærkt involveret i det mellemfolkelige ungdomsudvekslings-samarbejde i sammenslutningen AFS Interkultur, hvor den danske afdeling til august tager imod 135 nysgerrige unge mennesker fra hele verden.
Derfor søges værtsfamilier, som kunne tænke sig ”et internationalt pust”. – Nørager-ægteparret fortæller her lidt om deres oplevelser med AFS:

I 2017 var vi, Lisbeth og Frank fra Nørager, værtsfamilie for Jessica fra Mexico og Adriana fra Costa Rica.
De boede hos os i 5 måneder, Jessica i foråret og Adriana i efteråret.
Begge piger var på et 18+ udvekslingsprogram med AFS, hvor de skulle arbejde frivilligt på en folkeskole.
Jessica arbejdede på Sortebakkeskolen i Nørager og Adriane på Suldrup Skole.
De skulle hjælpe lærerne med undervisning af børnene i indskolingen, og desuden havde de opgaver i de større klasser f.eks. med at lave oplæg om forskellen på dansk og mellemamerikansk kultur og undervisningsmetoder.

Overraskende oplevelser
Vi var deres værtsfamilie, dvs. de boede i vores hus og var en del af vores familie. Når vi skulle på familiebesøg var de med og vi var også på mange udflugter rundt omkring i både Himmerland og resten af Danmark, så de oplevede en masse om Danmark og vores kultur. Det de begge var meget imponeret over, var hvor fredeligt der er i Danmark og hvordan folk her hjælper hinanden.
En anden stor oplevelse er den store frihed, vi har i Danmark, – man kan gøre hvad man har lyst til, bare man opfører sig ordentligt.
De to søde piger blev hurtigt en del af vores familie, og vi føler os som deres papforælde, så vi savnede dem rigtig meget, da de var rejst hjem igen, så derfor besluttede vi at rejse til Costa Rica og Mexico i Påskeferien, for at besøge vores bonusbørn.
I Costa Rica og Mexico
Vi boede først 10 dage hos Adriana og hendes forældre i San Jose, hovedstaden i Costa Rica. Hendes forældre var MEGET taknemmelige for, at vi havde åbnet vores hjem for deres datter. Vi var på en del udflugter rundt i landet, til interessante natursteder, hvor vi blandt andet så vulkaner og mange vandfald. Det var typisk lokale steder, vi besøgte, – som ikke var ”opdaget” af turister.
Mens vi boede hos familien, oplevede vi hvordan deres hverdag fungerer. Når de har fri opholder de sig altid på deres terrasse, med udsigt ud over den blomsterrige have. Der er altid godt vejr i landet, der er sjældent under 20 gr.
En anden spændende oplevelse er deres mad. De spiser rigtig meget frugt som er friskplukket og smager helt vildt godt. Vi smagte mange forskellige frugter, som vi ikke kender i Danmark.
Efter 10 dage rejste vi til Mexico for at besøge Jessica. Hendes forældre har begge job som advokater for regeringen i Mexico, så de tilhører den bedre middelklasse: De har hushjælp og en mand ansat til praktisk arbejde. De lavede sjældent mad i hjemmet, men spiste næsten altid på restaurant, også morgenmaden spiste vi ude i byen.
En typisk menu på en god restaurant koster ca. 50 kr., så man forstår egentlig godt at man ikke laver mad derhjemme….

Kørekort som 15-årig
Jessica bor ca. 300 km vest for Mexico City. Der er der ikke så meget natur som i Costa Rica. Til gengæld er der mange spændene byer, og vi besøgte en by som var bygget på mange bjergtoppe. De fleste af byens veje var lavet som tunneller under byen, med både vejkryds, lyskryds, fortove og cykelstier.
Jessica kørte os rundt til de forskellige steder. Hun er 19 år, og har haft kørekort siden hun var 15 år, så hun var faktisk en rigtig god chauffør.
En af de store oplevelser ved at besøge pigerne var, at vi kunne tale med dem på dansk (de har lært dansk under deres udvekslingsophold i Danmark) .
Deres forældre var meget imponeret over, at deres døtre kunne tolke fra dansk til spansk, når vi skulle tale med dem.

Vender tilbage til Danmark
– venner fra hele verden..!
Vi har fået venner for livet, – Jessica kommer til Danmark i sommerferien for at besøge os og alle de venner, hun har fået i Danmark og resten af Europa under sit ophold.
Og Adriana og hendes familie er også ved at planlægge en ferie i Danmark, for at opleve alt det spændende som deres datter har fortalt om.
Det er en kæmpe oplevelse at være værtsfamilie for en udvekslingsstudent fra en fremmed kultur, alle bør give sin familie denne oplevelse og få venskaber rundt i verden!

Hvad er
en værts-
familie?

En værtsfamilie er en familie, der griber muligheden og åbner sit hjem og hjerte for en udvekslingsstudent. Det er en familie, der er åben for nye spændende og lærerige oplevelser, hvor en ny kultur kommer inden for hjemmets fire vægge, og ens egne traditioner og daglige rutiner bliver sat i et nyt perspektiv.

Alle familier kan blive værtsfamilier. Uanset familiesammensætning og uanset, hvor I bor i landet. Det vigtigste er bare, at familien har lyst til at have et ungt menneske boende. Det er ikke et krav, at udvekslingsstudenten får sit eget værelse.

Med AFS Interkultur har du og din familie mulighed for at blive værtsfamilie. Til august kommer cirka 135 unge mennesker fra hele verden, og de skal alle bo hos en værtsfamilie. De kommer for at lære den danske kultur og det danske sprog bedre at kende – og at få deres livs oplevelse sammen med deres værtsfamilie.

Hvis I er nysgerrige på at vide mere om at være værtsfamilie, så er I velkomne til at kontakte værtskoordinator i AFS Interkultur Aalborg Lokalforening, Frank Jensen, på telefonnummer 25777488.

Der er også gratis informationsmøde på Arden Skole d. 17. maj klokken 17 –19. Frank modtager tilmelding.

FOTO: Adriannas mor, Frank, Lisbeth og Adrianna på besøg i en naturpark.

Share.

Der er lukket for kommentarer.