Nørager-pensionister helt på toppen, – mere end 170 meter over havet..!

0

Nørager Pensionistforenings årlige løvspringstur, som denne gang gik til Det midtjyske Søhøjland, blev bogstaveligt talt en oplevelse ”helt på toppen”, med Ejer Bavnehøj ved Ejer og Himmelbjerget ved Gl. Rye som de absolutte højdepunkter, godt sekunderet af en lokal Skanderborg-guide, som på bedste vis fortalte om de natur- og historiemæssige perler, der blev besøgt. Middagen blev indtaget i restauranten på Vestermølle ved Skanderborg Sø; et Kultur-, Aktivitets- og Formidlingscenter, som er indrettet i gamle bygninger, der blev istandsat omkring 2010-12 for ca. 35 mio. kr. fra fonde, kommune, virksomheder og private samt titusinder af frivillige arbejdstimer. Bygningerne har oprindelig været brugt som vandmølle, og dén funktion kan stadig ses i drift, og der kan i butikken blandt andet købes mel, som er fremstillet i mølleriet.

FOTO: En del af Nørager-turisterne på toppen af Ejer Bavnehøj (170,35 m), hvor der på udkigstårnet er monteret en slags buste af Kong Christian den 10., som deltog i indvielsen af ”genforeningstårnet” i 1920 efter Nordslesvig atter var en del af Danmark. Kong Christian var ikke udpræget tilfreds med resultatet, men mente, at ”det ligner sådan et tyrehoved, der hænger over en slagterbutik”….
På nordsiden af tårnet står der: REJST AF DET DANSKE FOLK, mens teksten mod syd er NORDSLESVIG GENFORENET MED MODERLANDET 1920.

Share.

Der er lukket for kommentarer.