Nordjylland bryder landstendens: Stigende huspriser i januar måned

0

Efter et lille fald i huspriserne for 2018 som helhed udviser husene (villaer og rækkehuse)  i Nordjylland landets største stigning i januar måned i år.

Priserne på villaer og rækkehuse er de seneste fire år steget fra december til januar, men Boligsidens Markedsindeks for januar 2019 viser nu, at året er startet med et lille prisfald.

Det gælder dog ikke for Nordjylland, som udviser landets største stigning blandt de fem regioner: 1,0% højere priser i gennemsnit sammenlignet med december 2018, iøvrigt sammen med Region Sjælland, mens huspriserne i ingen af de øvrige regioner er steget.

Usædvanlig udvikling

– I gennemsnit for hele landet blev villaer og rækkehuse i januar handlet til en kvadratmeterpris, som var 0,6 procent lavere, end da Boligsiden.dk målte priserne i december 2018. – Det er stik imod, hvad vi har været vant til de seneste fire år, fortæller Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Som nævnt går priserne i Nordjylland som nævnt i den anden retning med en pæn stigning.

Fald fra 2018 skal udjævnes

Huspriserne i Nordjylland har til gengæld også noget at indhente, da dennemsnitlige kvarratmeterpris det seneste år er faldte med 3,9%, iøvrigt som den eneste region i Danmark med et fald sidste år.

Den aktuelle gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i Nordjylland under ét er for januar – ifølge Boligsiden.dk – 9.285 kr., men gennemsnitsprisen dækker over meget store udsving fra sted til sted.

Share.

Der er lukket for kommentarer.