Nordjylland er hoppet med på aktiebølgen – vil du også være med?

0

Muligheden for at købe og sælge aktier har eksisteret i utallige år og er i dag en af de mest udbredte investeringsformer. Det er selvfølgelig ikke et tilfælde. At beskæftige sig med aktiehandel kan nemlig være en meget lønsom affære, hvis man vælger de rette aktier og forstår at købe og sælge på de rigtige tidspunkter. Det er desuden noget, der er ganske let at komme i gang med.

Vil du også være en del af aktietrenden, fordi du er overbevist om, at det er den bedste måde at forvalte din formue på, så kan du blive klogere på investeringsformen via denne korte guide. Aktiehandel kan f.eks. være interessant for dig, der har sparet mange penge op, har arvet en klækkelig sum eller af andre grunde har overskydende penge på kontoen.

Du har brug for rådgivning og sparring

Selvom aktiehandel er ret håndgribeligt sammenlignet med mange andre investeringsformer, så skal du forholde dig til mange hidtil ukendte begreber, strategier m.v. Dette kan være en stor mundfuld, hvorfor vi tilråder dig at søge rådgivning. Det bedste vil være at tage kontakt til en uvildig rådgiver med speciale i privatinvesteringer. Du kan dog også tage fat i din bankrådgiver, hvis du har et godt bånd til ham eller hende.

Gennem rådgivning kan du blive klogere på, hvad der for dit vedkommende er klogest at investere i. For at finde de rigtige aktier skal du bl.a. have indsigt i din egen risikovillighed.

Afkast eller udbytte?

Som kommende aktionær skal du bl.a. kende forskel på afkast og udbytte. Det er nemlig to begreber, der bliver brugt rigtig meget, når emnet er aktier.

Afkastet fortæller noget om, hvor god en given investering har været. Du opnår et positivt afkast, hvis du har investeret i en aktie, der er steget x procent, siden du købte den. Afkastet kan omvendt være negativt, hvis aktiens kurs har været faldende, siden du foretog din investering.

Har du investeret i en virksomhed, der betaler udbytte til deres aktionærer, så kan du også være heldig at tjene penge herigennem. I dette tilfælde vil en del af virksomhedens samlede årsresultat blive udbetalt til medlemmerne. Dette sker én gang om året. Et stort overskud udløser typisk mange penge i udbytte. Det er dog meget forskelligt, hvor mange penge der bliver udbetalt i udbytte fra virksomhed til virksomhed. Du kan finde de bedste udbytteaktier via denne underside.

Investér med din sunde fornuft og sov godt om natten

Selvom det er meget populært at handle aktier i Nordjylland og resten af Danmark, så er det værd at nævne, at det ikke er nogen risikofri investeringsform. Det forholder sig sådan, at alle investeringer er forbundet med risici – og aktiehandel er ingen undtagelse.

Vi opfordrer til at huske sin sunde fornuft, når man giver sig i kast med aktiehandel eller en anden investeringsform. Tag i øvrigt følgende tips til dig:

  1. Investér ikke flere penge, end du kan tåle at miste
  2. Spred din risiko ved at investere i flere aktier
  3. Gør ikke noget forhastet (ét dårligt valg kan koste dyrt)
  4. Tænk langsigtet
  5. Basér ikke kun dine handler på mavefornemmelser

Held og lykke med at lave det ønskede afkast. Vi håber, at du har fået noget ud af at læse guiden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.