Ny styrkeløft-danmarksmester fra Gravlev

0

I lørdags gennemførte Dansk Styrkeløft Forbund Danmarksmexterskaber i disciplinen klassisk bænkpres på Sportshøjskolen i Aalborg. Ved den begivenhed præsterede 71-årige John Terragni fra Gravlev at slå sin egen rekord og samtidig blive Dansk Mester i sin vægtklasse og aldersgruppe.

Samtidig med titlen og guldmedaljen fik John Terragni pokalen for ”Bedste løfter, Masters 4”. Pokalen gives til den deltager inden for aldersgruppen, som har løftet mest i forhold til sin egen kropsvægt.
Mange lokale har nok set John løbe på landevejene omkring Gravlev gennem de seneste 25 år. Den aktivitet blev der sat en stopper for, da han i april 2015 fik en ny hofte. I stedet for at løbe begyndte John at træne ved Frem Fitness i Skørping, og i juni måned i år skiftede han til Aalborg Styrkeløfter Klub.

Siden har John deltaget i to konkurrencer. For fjorten dage siden ved Jyske Mesterskaber slog han den hidtidige rekord i 3-kamp i sin klasse. Det gjorde han ved at løfte i alt 392, 5 kg fordelt på disciplinerne; squat (130 kg., dødløft (157,5 kg) og bænkpres (105 kg).

Ved lørdagens DM i bænkpres satte John 5 kg ekstra på stangen og løftede uden besvær 110 kg. Han har således i løbet af to uger hævet rekorden i bænkpres med i alt 30 kg for aldersgruppen Masters 4.

John Terragni er tidligere lektor i engelsk ved Aalbog Handelsgymnasium. Han er også uddannet keramiker fra Det Jyske Kunstakademi. Sammen med Anette Bruun Hansen har han netop åbnet det lille bitte galleri, ”Pocket Gallery”, i Gravlev, – mere om dét ved en senere lejlighed.!

Share.

Der er lukket for kommentarer.