Nyt tilbud til lokale iværksættere: StartUp Club

0

Der er kommet et nyt tilbud om støtte og rådgivning til lokale unge, som går med drømmen om at tage springet ud i et liv som selvstændig: StartUp Club.

De 11 nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland har sammen udviklet StartUp Club, som bakkes kraftigt op af Business Rebild. Tilbuddet erstatter det tidligere iværksætterprogram NewBizz.

Der skal fortsat være et attraktivt regionalt tilbud til de nordjyske iværksættere. Det var der fuld enighed om, da det regionale og EU-støttede program NewBizz udløb til nytår. 

Sparring og vejledning

Alle erhvervskontorerne yder ligesom Business Rebild sparring og vejledning til de nordjyske iværksættere, men nu også med et ekstra iværksætter-tilbud, som er ens på tværs af kommunerne. De 11 nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland står derfor sammen om det nye initiativ StartUp Club, udviklet i en arbejdsgruppe nedsat af Nordjyske Erhvervschefers Samarbejdsgruppe (NES), hvor Business Rebild er repræsenteret. 

Skaber jobs og overlevelse

En effektvurdering af de tidligere nordjyske iværksætterindsatser viser, at rådgivningsindsatsen har medført 15 procentpoint højere overlevelse og gennemsnitlig 0,8 yderligere skabte jobs pr. iværksætter, som har været i et professionelt forløb. 

I det nye forløb er der lyttet til iværksætternes ønsker ud fra de tidligere iværksætterprogrammer. 

• Vi har haft fokus på, at det nye tilbud er smidigt og med mindre bureaukrati. Samtidig vil der være en bedre opfølgning på den enkelte iværksætter og deres udvikling, fordi det har iværksætterne ønsket, forklarer Tonny Thorup, som er formand for NES. 

Rådgivning baseret på frivillighed

Iværksætteren kan altid hen-vende sig til Business Rebild for at få sparring på en idé. Her vil man møde erfarne erhvervskonsulenter, som hjælper nærmere en afklaring på, om iværksætteri er det rigtige for den enkelte.

Via StartUp Club kan nye iværksættere herefter for et mindre beløb få adgang til to timers rådgivning hos tre forskellige private rådgivere som fx advokat, revisor og markedsføringsbureauer.

Det nye initiativ er udviklet i samarbejde med et repræsentativt udvalg af private rådgivere. 

Business Rebild vil fortsat også tilbyde arrangementer med relevante temaer for iværksættere og tilbyde netværk for iværksættere. 

Ring, skriv eller kom..!

Friske iværksættere, som ønsker vejledning og vil benytte StartUp Club, skal kontakte Thomas Nielsen, iværksætterkonsulent hos Business Rebild. 

Iværksætteren får vejledning og sparring om sin forret-ningsplan hos det lokale erhvervskontor. 

Erhvervskontoret hjælper samtidig videre i StartUp Club, hvor iværksættere for et mindre beløb har mulighed for at få to timers rådgivning hos tre forskellige private rådgivere efter eget valg; fx advokat, revisor, markedsføringsbureau. 

Iværksætteren kan vælge mel-

lem de mange private rådgivere, som har takket ja til at være en del af StartUp Club. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.