I løbet af de seneste år er de økologiske frokostordninger begyndt at vinde yderligere frem. Det er naturligvis ikke uden grund, at det forholder sig således. Tværtimod er der flere årsager til, at populariteten af dem har været stigende i de seneste år.
1. En del af CSR-politikken hos flere virksomheder
Særligt i større virksomheder, er økologi blevet en del af CSR-politikken. Er det tilfældet, stiller det naturligvis også krav til den frokostordning, der tilbydes til de ansatte. Her vil de nemlig være nærmest tvunget til at servere en økologisk frokostordning.
På trods af, at det er noget, der ses hos mange større virksomheder, er det ikke begrænset til disse. Både små og mellemstore virksomheder har også fokus på politik, selvom de ikke har udarbejdet en decideret CSR-politik, som det er tilfældet hos de større spillere.
2. Krav fra de ansatte
En af de ypperste opgaver for enhver virksomhed er at sikre, at de ansatte er glade. Derfor er man nødt til at have de ansattes krav med i overvejelserne, når man vælger frokostordning. Ønsker de ansatte, at den er økologisk, er man nødt til at forholde sig til dette.
Da rigtig mange danskere ser økologi som en fast og integreret del af deres hverdag, ønsker de naturligvis også at spise økologisk, når de er på arbejde. Derfor er der mange virksomheder, der har valgt at en økologisk frokostordning efter ønske fra de ansatte.
3. Udbuddet er blevet større
I takt med, at flere er begyndt at stille krav om, at frokostordningen er økologisk, har udbyderne været tvunget til at følge trop. Det har betydet, at udbuddet i dag er større end for ganske få år siden. Derfor har flere virksomheder også tendens til at vælge den økologiske løsning.
Da det ikke er noget, man som virksomhedsejer er tvunget til at gøre en aktiv indsats for at finde, er det nærliggende at vælge en frokostordning, der er økologisk. Det vil både glæde de ansatte, men også sender signaler om, at virksomheden tænker på det.
4. Priserne er blevet mere medgørlige
På grund af øget konkurrence, er priserne blevet presset ned. For de virksomheder, der gerne vil tilbyde deres ansatte en økologisk frokostordning, er det naturligvis en fordel. Det medfører nemlig, at dette kan gøres uden at gøre et større indhug i økonomien.
Har du hidtil afholdt dig fra at vælge en økologisk løsning, fordi du har troet, at det er for dyrt, bør du undersøge markedets muligheder. Gør du det, vil du nemlig opleve, at det ikke er helt så dyrt, som du sandsynligvis har forventet.