Også som pårørende til en i et alkoholmisbrug kan du få hjælp

0

Annonce

Misbrug af forskellige typer er hårdt at være i. Af den grund sættes også i stigende grad fokus på de pårørende hos misbrugscentre rundt om i landet. Her kan de for eksempel få samtale og råd til, hvordan man bedst tackler situationen.

Kom din dårlige samvittighed til livs

Som pårørende til en der er afhængig af alkohol kan det være svært ikke at føle sig påvirket og fuld af tvivl – og måske endda dårlig samvittighed. Det kan nemlig være svært at balancere imellem at være en god støtte, der opfordrer vedkommende til at komme videre, og ikke komme til at skubbe vedkommende fra sig eller længere ud i misbruget.

At tale sund fornuft kan virke som det logiske valg, men dette er ikke altid så lige til, som det burde synes. Ønsker du at finde hjælp til, hvordan en pårørende i dit liv bliver overtalt til at komme i behandling for sit alkoholmisbrug, kan du tage kontakt hos et center og finde råd, vejledning og støtte. Det er nemlig ofte de pårørende, der i sidste ende må steppe op for dem, de er bekymrede for.

En tidlig intervention kan være værdifuldt – men gør det med omhu

Jo tidligere i forløbet af alkoholmisbrug og afhængighed, du som pårørende skrider ind, jo bedre vil resultatet typisk være. Det kan dog være en god idé at vente med at inddrage den afhængige i dit liv, før du har de rette redskaber omkring det. Den rette forberedelse får du blandt andet ved råd og vejledning ved misbrugscentre, så du ikke kommer til at skubbe din pårørende væk.

Interventioner bør som hovedregel altid foregå via professionelle kilder. Gå derfor ikke selv over disse grænser, men alliér dig med et professionelt center, der har styr på det – for eksempel behandlingscenter Søby Park.

Share.

Der er lukket for kommentarer.