Onsdags-spillemændene starter ny sæson onsdag den 18. september

0

Onsdag i denne uge, den 18. september,  tager ”Onsdagsspillemændene” hul på en ny sæson i Museum Rebild på toppen af Rebild Bakker. Der arbejdes med den himmerlandske spillemandsmusik som den har været udøvet i generationer. 

En af de helt store

Repertoiret suppleres i hver ny sæson, og den kommende periode vil der blandt andet blive arbejdet med  spillemandsmusik fra Østhimmerland, efter  spillemanden Jens Frederiksen fra Als. Han levede 1854   til 1943, og kun ganske få spillemænd fik så stor indflydelse på musikken  i deres hjemsogn og -egn, som han gjorde. Jens Frederiksen var både underviser og komponist. Mange polkaer og valse kom fra hans hånd. Derudover var han meget involveret i bevarelsen af  den himmerlandske musik og tilhørende dans.

Erfarne i spidsen

Onsdagsspillemændene ledes af  ”gamle” rutinerede  spillemænd med mange års erfaring:  Gunner Friis på violin, Kaj Bylling på guitar, Else Schmidt på klaver og harmonika, og Niels Jørn Østergård på harmonika. 

Lejlighedsvis er der besøg af gæsteinstruktører. Der lægges meget vægt på sammenspillet, med 1. stemmer og sekund/rytme, og indøvelse af takt og tempo, som svarer til en god danseoplevelse.

Instrumenteringen er i øjeblikket violin, harmonika, guitar, kontrabas, banjo, klaver og klarinet. Der øves to timer onsdag aften, afbrudt af en pause til en forfriskning eller medbragt kaffe. Orkesteret har i den forløbne sommer spillet, sammen med andre interesserede,  til  onsdagsdans i Rebild i juli måned. På trods af det skiftende sommervejr har disse danseaftenener kunnet foregå  udendørs, på verandaen ved Rebild Porten: – Vi håber at nye deltagere vil  få lyst til at være med, lyder det fra Onsdagsspillemændene.

Share.

Der er lukket for kommentarer.