På tidsrejse til nostalgiens land: Skørping så sig selv i Stegelmanns Troldspejl

0

I tirsdags havde Rebild Bibliotekerne stor succes med at invitere tilhørerne på en spændende tidsrejse guidet af DR1´s mangeårige succes Troldspejlets ”far” Jakob Stegelmann. 

Kort sagt: Skørping har fået en tidsmaskine, og 150 inkarnerede Troldspejlet-fans fik sig en KÆMPE-oplevelse i Kulturstationens store sal.

Det begejstrede publikum fandt sig pludselig transporteret til en svunden, men velkendt tid. 

De var rejst tilbage til bip bip-spillenes tidsalder, hvor blikkenslageren Mario var super-stjerne, og alle drømte om at køre i en DeLorean. Denne aften med Jakob Stegelmann bag rattet, og dét blev ikke kedeligt..!

En sikker navigation

Jakob Stegelmann navigerede sikkert fansene på en tur gennem Troldspejlets liv og foredragsholderens egen kærlighedsromance med film, superhelte, tegneserier, monstre, animationer og meget mere fra denne del af verden: Fra Asteriods til Gojira, fra Ready Player One over Fortnite til ”verdens dårligste videospil”, som igen har set dagens lys i en ørken i New Mexico, hvor solen altid skinner.

 Nørderi med kærlighed

Det blev en aften båret af kærlighed, indforståede nørde-referencer, en glæde over det kitschede og ikke mindst den gode historie. 

– Konsoller skiftes ud, trends ændrer sig, og nye spil- og filmkoncepter prøves af, men den gode historie vil altid være omdrejningspunktet for mindeværdigt oplevelse, fastslog populære Jakob Stegelmann.

Aftenen blev båret af Stegelmanns lune humor og på flot manér sluttet af med en spørgerunde fra salen.

En spørgerunde, som med al tydelighed viste en stor interesse og viden fra publikum. – Jeg behøver jo ikke forklare jer, hvad en zombie er, som Stegelmann pointerede. 

De fleste ved nemlig i dag – takket være Hollywood – hvad en zombie er, men for et par årtier siden var det en specialviden, som salens publikum bar som adelsmærke.

 I drømmenes univers

Da det hele var slut, forlod de fleste tilhørere Kulturstationen med et saligt smil om læben og et drømmende udtryk i øjnene, mens de delte ud af deres genfundne barndoms minder med børn, kærester, koner og ikke mindst de kammerater, de havde oplevet tidsrejsen sammen med.

En af aftenens tidsrejsende, Mette, gav oplevelsen topkarakter:  – Det var en fantastisk aften med grin, nostalgi og nørderi af bedste skuffe.

 – Det var simpelthen så god en aften; jeg havde min 12-årige søn med, og det var både sjovt og fantastisk, at vi begge følte relationer til de emner, Jakob talte om.

Efter endt rejse udtrykte flere, at de gerne løser billet til endnu en lignende tur med Rebild Bibliotekerne i fremtiden, så mon ikke endnu flere fans af Troldspejlet snart får endnu en chance for at komme med på vognen, når Jakob Stegelmann forhåbentlig vender tilbage til en ny omgang..?

Share.

Der er lukket for kommentarer.