Rebild-bibliotekerne godt i gang med den store højsæson: EFTERÅRET.!

0

På Rebild Bibliotekerne er der højsæson: – Årstiden er til gode bøger med benene oppe i sofaen, konstaterer Lone Skov, leder af Rebild Bibliotekerne, og understreger: – Om man foretrækker den gode gamle bog, lydbog eller e-bog er en smagssag; bibliotekerne har gode tilbud til alle. Film, brætspil, magasiner, musik og konsolspil er også på hylden på alle Rebild Bibliotekernes fire afdelinger og bogbusser.

Er man i tvivl om, hvordan man kommer i gang med noget, som man ikke har forsøgt sig med før, kan man få vejledning af en bibliotekar, hvis man kommer i den bemandede åbningstid. 

Et spændende efterår -fuldt hus og lang kø i Nørager

Efterårssæsonen byder på en række spændende arrangementer for alle aldersgrupper. 

I Nørager var der fx forleden fuldt hus til forfatter Leonora Christina Skovs foredrag i Kig Ind. Der var lang kø til at få forfatterens signatur tilsat rødt læbestiftkys i hendes bestseller ”Den der lever stille”. 

– Det er et tilløbsstykke at møde de store forfatternavne, fortæller biblioteksleder Lone Skov, som glæder sig over, at den gode litteratur ikke er gået af mode, nærmest tværtimod: – Vi har mange læsekredse, som vi skaffer bøger til, fortæller hun, – og man kan altid henvende sig på biblioteket, hvis man gerne vil ind i et læsende fællesskab.

Kom og mød krimi-succesforfatter i Terndrup

I den kommende tid kan man se frem til at møde den internationalt kendte krimiforfatter Jens Henrik Jensen, hvis bøger om krigsveteranen Jens Oxen er oversat til 14 sprog og hitter på bestsellerlisterne bl.a. i Tyskland.  Spændingsserien om Jens Oxen har scener, som foregår i Rold Skov og Rebildområdet. Jens Henrik Jensen gæster Terndrup Bibliotek i slutningen af oktober. 

Hygge med Halfdan Rasmussen – og Inge-Lise Bjørnvig

Det er også i Terndrup, man kan møde organist og musiklærer Inge-Lise Bjørnvig fra Bælum, som vil stå for en varieret og musikalsk eftermiddag om den folkekære forfatter Halfdan Rasmussen. Han er blandt de kendte forfattere, som præsenteres i DR´s populære serie ”Øgendahl og de store forfattere”. Halfdan Rasmussen blev folkeeje ikke mindst på grund af sin ABC for børn, men skrev også finurlig og underspillet lyrik for voksne.

Om 2. Verdenskrigs landsforrædere i Støvring

På biblioteket i Støvring kan man se frem til at møde antropolog og forfatter Anne-Marie Christensen, hvis bedstefar blev dømt for landsforræderi. Den personlige familiehistorie fletter sig ind i den store historie i det rørende og tankevækkende foredrag. Bogen ”Landsforrædernes Børn” er baseret på et stykke unik forskning i et sort og overset kapitel om det langstrakte retsopgør efter anden verdenskrig.

Brætspil-café og nonstop-læseeftermiddag for ”nørder”

For de unge er der brætspilcafe i Skørping, hvor bibliotekar og brætspilsentusiast Morten Brynildsen vil introducere nye og lækre brætspil, som kan lånes hjem til efterårsferien. For unge ”læsenørder” mellem 8 og 12 år vil der være mulighed for at læse non-stop en lørdag eftermiddag på Støvring Bibliotek, hvor der afsluttes med fælles aftensmad. 

– Der sker rigtig mange spændende ting på bibliotekerne, forklarer Lone Skov, der som leder af alle Rebild Kommunes biblioteker glæder sig over det store og varierede aktivitetesniveau: – Der skal være noget for alle, ikke bare i hele kommunen, men også for alle aldre, understreger hun. 

Hvis man vil læse mere om alt det, som sker på Rebild Bibliotekerne i efteråret, kan man se det hele på hjemmesiden eller hente et trykt program på det nærmeste bibliotek, – eller få inspiration her i Vores Avis.

FOTO: Leonora Christina Skov skriver autografer og giver kys i Nørager.

Share.

Der er lukket for kommentarer.