Rebild-foreninger udvikles positivt via bidrag fra Fritidsrådet

0

Fritidsrådet i Rebild Kommune, – bestående af 13 medlemmer valgt blandt kommunens foreninger – har igen haft kassen åben for at give økonomiske saltvandsindsprøjtninger til udvikling i en række foreninger.

Sammensætningen af Fritidsrådet repræsenterer et bredt udsnit af den folkeoplysende virksomhed i kommunen. Rådet har blandt andet medlemmer fra idræts- og sportsforeninger, aftenskolerne, de hobbybetonede foreninger og spejderne.

Sammenhængskraft
Fritidsrådet blev i sin tid nedsat for at skabe en større sammenhængskraft på det frivillige område og for at støtte udviklingsprojekter i kommunens foreninger. Aktiviteterne i rådet består i dag blandt andet i sparring med Udvalget for Kultur og Fritid, afholdelse af konferencer med emner inden for fritidsområdet, kåring af årets frivillige leder i Rebild Kommune og måske mest væsentligt uddeling af midler til kommunens foreninger fra rådets udviklingspulje.
Fra udviklingspuljen uddeles årligt støtte til foreninger, som har nye projekter de gerne vil i gang med.
Det er meget varieret, hvem der får støtte inden for fritidsområdet. Nogle af de organisationer, der har fået støtte de seneste år er Aarestrup Rideklub, Aarestrup Idrætsforening og Det Danske Spejderkorps i Støvring.

Et hestearbejde…
Aarestrup Rideklub ønskede fx at tilføje en ny og anderledes disciplin til deres ryttere. Hesteagility er en sjov og opfriskende måde at udvikle samarbejdet mellem hest og rytter, lige som agility udvikler både balance, koordineringsevne og indlæringskapaciteten hos hesten.
Der blev givet støtte til workshops, hvor der blev arbejdet på klubbens agilitybane. Banen består af hængebro, vippe, låger, passager, paraply, plastik med mere, og er den ideelle legeplads, når børn og voksne har lyst til at opleve en anden side af sig selv og deres hest.

De skal synge, de skal…..
Ligeledes i Aarestrup fik gymnastik- & idrætsforeningen støtte til indkøb af specielt grej specielt beregnet til børn på 3-4 år.
Det var behov for udstyr specielt beregnet til de mindste børn, så der blev indkøbt måtter, hvor børnene kunne ligge og slappe af, samt en letvægts-rullemåtte, de to trænere nemt kan rulle ud og ind.
– Som man siger i Aarestrup Gymnastik- & Idrætsforening: – De skal synge, de skal spille… De skal hoppe, de skal trille … De skal larme og bli’ varme og slap’ af”, fortæller Henrik Nyrup, Det Danske Spejderkorps i Støvring, medlem af fritidsrådet som repræsentant for de uniformerede korps.

Familiespejd
Og netop Det Danske Spejderkorps i Støvring har fået støtte af Fritidsrådet til start af den tidligere omtalte aktivitet Familiespejd, en spejderform rettet mod 0-6 årige.
Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortæller: – Vi er i dag 10 familier, som mødes cirka hver tredje uge. Støtten fra Friluftsrådet har været afgørende for, at vi har kunnet komme så godt i gang med denne aktivitet.
I løbet af den første sæson har aktiviteterne hos Familiespejd har medlemmerne og deres forældre blandt andet bygget fuglefoderautomater af mælkekartoner, kigget på insekter, bygget insektfælder, set på vinbjergsnegle, bygget fuglekasser, kastanjedyr, kunstfærdige foderbrætter, lavet mad over bål og meget andet.

Fritidskonference i 2018
Af aktuelle ting, som Fritidsrådet i øjeblikket arbejder med, er planlægningen af en konference i 2018 omkring fritidsforhold, ligesom Fritidsrådet har indgivet bemærkninger til arbejdet med budgettet i Rebild Kommune for 2018.

Share.

Der er lukket for kommentarer.