Rebild-ildsjæle hædres med skulderklap på Frivillig Fredag 28. september

0

”Her er vi seje sammen!”
Sådan lyder overskriften på temaet for Rebild Kommunes Frivillig Fredag 2018, den 28. september med fest & farver på Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum.

– ”Sejt”, siger man på nudansk, når noget er rigtig godt. Den overførte betydning af ’sej’ er nemlig: kraftfuld, vedholdende og udholdende. Og når nogen siger: ”Du er sej!”, så fortjener man anerkendelse og er derfor værd at kende og være sammen med, lyder det fra Rebild Kommunes frivilligkoordinator Sietske Møller:
– De frivillige er ”seje” og skaber sammenhæng, når de tilbyder deres hjælp i fritidslivet, hvor de på smidig vis får klubber og foreninger til at fungere, pointerer hun og fortsætter: – De skaber nærvær i ældrecentrenes dagligdag og fester. De modvirker ensomhed, når de arrangerer ældremøder eller besøger gamle i deres eget hjem. De sørger for støtte og hjælp i patientforeningerne, når sygdommen rammer. De skaber glæde og deler viden ved at engagere sig i kulturorganisationerne og alt muligt andet. De er så seje, siger Sietske Møller.

Østhimmerlands Ungdomsskole åbner dørene

Traditionen tro benytter Rebild Kommune sig af den nationale Frivillig Fredag til at sige tak ved at holde et festligt arrangement for alle frivillige.
I år er det Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum, der er vært. Den nyligt afgåede forstander Berno Jacobsen glæder sig til at se folk fra hele kommunen.
Det bliver det lokale, men også landskendte band Souvenirs, der gør eftermiddagen ekstra festlig med deres underfundige tekster og iørefaldende musik.

FOTO: Den populære lokale duo Souvenirs fra Hjeds underholder på Frivillig Fredag.

Share.

Der er lukket for kommentarer.