Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland og Aalborg med i ny cykelkampagne

0

Du kan som forælder næsten ikke begynde for tidligt med at lave cykelleg med dine børn. Sådan lyder det fra Cyklistforbundet, der lige nu kører kampagnen Vi kan Cykle! i 191 børnehaver over hele landet, – blandt de 58 deltagende kommuner finder vi Rebild, Vesthimmerland, Mariagerfjord og Aalborg.

Giv børn gode cykelvaner og lær dem at cykle sikkert fra tidlig alder. Det giver selvtillid at kunne cykle. Og det giver dig og dit barn frihed, når barnet er stor nok til selv at cykle rundt til fritidsaktiviteter og venner, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

Netop nu deltager børn fra 191 børnehaver i 58 kommuner over hele landet i Cyklistforbundet og Østifternes børnehavekampagne Vi kan cykle!. Her leger børnene sig til at blive cykelsikker med Cyklistforbundets særlige cykellege.

At blive cykelsikker er samtidig første skridt på vejen til at blive trafiksikker cyklist:

– Med cykelleg træner børnene alt det, som er vigtigt at kunne på cykel – løfte den ene hånd fra styret, kigge sig over skulderen, bremse hårdt op. For nogle børn kan det godt virke lidt farligt, og så er rart at lege det ind, siger Klaus Bondam.

GØR DIT BARN CYKELSIKKERT
Men også forældre og børnehaver, der ikke deltager i kampagnen, kan bruge cykelleg. Det kan de med den forældreguide, som Cyklistforbundet har lagt frit ud på www.cyklistforbundet.dk/boerncykler.

Ifølge Klaus Bondam kan man lege cykellege med børn helt ned til to år. For de 2-4 årige er en løbecykel – en cykel uden pedaler – et godt sted at starte, for her lærer børnene at balancere på en cykel – og fornemme, hvordan man cykler.

– Sunde vaner starter tidligt, og en tur på cyklen er en sjov måde for børn at bevæge sig. At kunne cykle styrker også dit barns motorik, muskler, koncentration og indlæringsevne. Så det er bare med at udnytte foråret og komme i gang, siger Klaus Bondam.

FEM GODE RÅD
til at lære børn
gode cykelvaner:

Der er meget, du kan gøre for at hjælpe dit barn med at blive cykelsikker – hvad enten I skal i gang med løbecykel eller kosteskaft, eller I allerede cykler ude i trafikken. Cyklistforbundet har disse fem gode råd til den første cykeltræning:

Start cykeltræningen på en legeplads eller på stier eller lukkede veje.

Tegn f.eks. en bane op med kridt og få barnet til at cykle lige ud, dreje, stoppe m.m.

Kig godt på dit barn undervejs – der er stor forskel på, hvad børn kan.

Vær tålmodig og giv jer god tid – brug evt. en ferie på at lære dit barn at cykle sikkert.

Husk at øvelse gør mester.

Få flere tips på
www.cyklistforbundet.dk/boerncykler.

Share.

Der er lukket for kommentarer.