Rebild Musikforening i KulturStationen Skørping: Duo Frølund-Barfoed på klarinet og piano

0

Rebild Musikforening lukker og slukker 2019-sæsonen med endnu en stor oplevelse: Duo Frølund-Barfoed, bestående af klarinettisten Jonas Lyskjær Frølund og pianisten Francesco Barfoed (begge 23 år) – giver koncert søndag eftermiddag den 27. oktober i KulturStationen, Skørping. 

De to klassiske stjerneskud har trods deres unge alder allerede opnået stjernestatus på musikscener ibåde ind- og udland.

De har holdt koncerter sammen, siden de i 2015 begge begyndte deres studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM).

– Når man hører disse unge musikere, overraskes man over, at så unge mennesker allerede kan spille så teknisk dygtigt og med så stort musikalsk udtryk; men de er heller ikke kommet sovende til det, understreger arrangørerne i Rebild Musikforening, som er jublende glade for at kunne give publikum en kæmpeoplevelse som afslutning på denne sæson.

Hårdt arbejde

Jonas Lyskjær Frølund har spillet klarinet fra 10-årsalderen i musikskole, senere på Musikalsk Grundkursus (MGK) samtidig med sin gymnasieuddannelse, og dernæst studerede han på DKDM. 

Kvik-vikar for superstjerne!

Som et kuriosum kan nævnes, at Jonas Frølund imponerede ved at ”springe ind” som vikar for den berømte svenske klarinettist Martin Fröst, da svenskeren for nogle år siden blev forhindret i at deltage i en prøve på Carl Nielsens klarinetkoncert med Baltic Youth Orchestra.  – Senere har Jonas Frølund været til masterclass hos blandt andre selvsamme Martin Fröst. 

I øjeblikket opholder han sig  mest i Paris, hvor han studerer på Conservatoire National Superieur De Musique hos en anden fremragende klarinettist, Pascal Moragues. 

Igennem årene har Jonas Frølund allerede vundet talrige priser og konkurrencer, bl.a. P2 talentprisen, Leonie SonningPrisen, den internationale klarinetkonkurrence i Torino og Jacques Lancelot International Clarinet Competition.

Samtidig med studierne i Paris spiller Jonas Frølund i Malmø Symfoniorkester og er 1. klarinettist i Danmarks Underholdningsorkester. Desuden har han en prøvetid ved Royal Opera House i London.

Francesco Barfoed møder op med Victor Borge-legatet 2019

Koncertens anden halvdel, pianisten Francesco Barfoed, gik også på MGK samtidig med gymnasiet. Han blev undervist af Tove Lønskov, som har gæstet Rebild Musikforening flere gange. Senere på DKDM blev han undervist af Søren Rastogi. Nu er Barfoed i gang med en kandidatgrad på The Julliard School i New York. Her er han blevet tildelt Victor Borge Legatet for 2019.

Men Francesco Barfoed studerer også på Rutgers University i New Jersey. Her har han bl.a. deltaget i en masterclass med Leif Ove Andsnes og gjort Danmark ære ved først at spille Carl Nielsen i Carnegie Hall i forbindelse med Rutgers International Piano Gala og dernæst ved at vinde Rutgers Symphony Orchestra Concerto Competition. Med dette orkester skal han iøvrigt spille Rachmaninoffs 1. Klaverkoncert.

Oplev stjerneduoen Frølund-Barfoed i Skørping

På trods af de to travle musikeres arbejde på hver sin side af Atlanten har de sammen givet koncerter i danske musikforeninger og på festivaler rundt omkring i Danmark. De har været transmitteret i P2 flere gange.

– Og nu er vi så heldige, at vi får denne stjerneduo til Rebild Musikforening søndag den 27. oktober, hvor de skal spille værker af Devienne, Martinú, Bernstein, Poulenc og Brahms. Publikum kan glæde sig til denne flotte afslutning på Rebild Musikforenings sæson 2019; og man kan glæde sig til en ny sæson 2020, som også vil byde på spændende koncertoplevelser, slutter arrangørerne hos Rebild Musikforening.

Share.

Der er lukket for kommentarer.