Rengøring har sjældent været vigtigere

0

I disse tider er det vigtigt, at vi alle husker at vaske hænder, nyse i vores ærme og forsøge at holde overflader så rene som muligt. COVID-19 har i høj grad taget grebet omkring Danmark, og med daglige stramninger omkring, hvad vi som danskere må og ikke må, lyder herfra opfordringen; gør en ekstra indsats med rengøringen.

Rengøring er et uhyggeligt vigtigt aspekt, når det kommer til en virus. En virus kan nemlig blive siddende på overflader i flere timer, hvorfor det er vigtigt, at man især ude i industrien sørger for at gøre ordentligt rent.

Langt de fleste virksomheder tager heldigvis situationen ganske alvorligt. Derfor er det bestemt ikke uset, at man på arbejdspladser får rengjort borde, stole og overflader 2 gange dagligt. Der er endvidere netop kommet retningslinjer ude for, hvordan man i dagsinstitutioner og børnehaver skal agere i forhold til rengøring af legetøj.

Gør rengøringen til en vane

Det er nok de færreste mennesker, der jubler over tanken. Rengøring er dog ekstremt vigtigt for, at vi som individer ikke bliver smittet. Derfor kan man med fordel allerede nu gøre det til en vane, at man bliver dygtig til at gøre rent.

Køb rengøringsudstyr og rengøringsprodukter online, så slipper du for selv at skulle ud i de fysiske butikker, hvor der er en vis risiko for, at du kan blive smittet, eller at du smitter andre.

Hjemmet kan med fordel holdes rent

Hvad end man står for at skulle rengøre et kontorlandskab eller blot ens egen bolig, så er det vigtigt, at man husker på de grundlæggende principper indenfor rengøring. Brug eksempelvis altid en ren klud, når du skal tørre borde samt overflader af. Sørg endvidere for med jævne mellemrum at udskifte viskestykket, da der kan gemme sig mange bakterier, hvis ikke man husker at skifte ud og vaske. De fleste danskere er endvidere dårlige til at huske, at opvaskebørsten også bør vaskes (eller udskiftes) løbende.

Gode tips til rengøring i hjemmet

Vi har herunder udarbejdet en liste med nogle gode råd til rengøring i hjemmet. Disse tips vil være med til, at du lettere holder din bolig ren samt får et endnu bedre indeklima.

  • Sørg for at lufte ud hver dag. Det er de færreste, der husker vigtigheden af at lufte ud. Det kan dog betyde enormt meget for indeklimaet.
  • Skal der gøres hovedrent? Så husk altid at støvsuge, før du begynder at tørre gulv eller andre overflader af. Gør du det den anden vej rundt, så risikerer du desværre, at overfladen ikke bliver gjort ordentligt ren.
  • Husk dig selv og din eventuelle bofælle om løbende at holde hjemmet rent. Det kræver ikke en ret stor indsats i det daglige, hvis man eksempelvis husker at tørre af efter sig. Dér, hvor det ofte bliver en for stor mundfuld for folk, er når alt rengøring samles på én gang. Her kan det hurtigt blive en uoverskuelig og irriterende tjans.

Vi håber, at ovenstående kan hjælpe med at holde din bolig ren.

Share.

Der er lukket for kommentarer.