Rolds hyggelige vogn- og altmuligmand runder 90 år i fuld vigør

0

Eskild Larsen, Haverslevvej 5 i Rold, har alle dage været en driftig mand med mange jern i ilden. Han er en lun fortæller, og han kan huske imponerende mange årstal og detaljer om stort set alle de ting, der er sket i Rold og Omegn, hvor han har boet næsten hele sit liv, siden han som lille flyttede med familien fra Støvring..
– Det bliver hyggeligt at hilse på mange af de mennesker, jeg har haft fornøjelsen at kende gennem årene, lyder det fra Eskild, som i anledning af den runde dag inviterer alle, som tilmelder sig, til frokost på Rold Gl. Kro lørdag den 10. marts.

– Som 18-årig fandt jeg på, at jeg ville have kørekort, og det skaffede mig mange gode oplevelser som lastvognschauffør i min tid i militæret, fortæller han.
Sammen med hustruen Ida købte han i 1951 Per Johansen vognmandsforretning i Rold, og i 1958 byens anden vognmandsforretning af Karl Nørgaard.
Frem til 1978 blev det til kørsel med næsten alle tænkelige varer, inklusiv grise til slagteriet, kreaturer til markedet, træ til og fra Hesselholt Savværk, en fragtrute og meget andet.
Senere var han ansat som ledende medarbejder på Hesselholt Savværk, og havde blandt andet samarbejde med skuespiller Per Pallesens far Ejnar , som var prokurist hos Hjortkær i Aars: – Han kaldte mig altid ”Røveren fra Rold”, og så gav det et helt gib i de andre kunder..!
trods sin høje alder klarer Eskild selv madlavning og rengøring i huset Haverslevvej 5, hvor hans vognmandsforretning lå. Søndag kogte han selv oksekødsuppe på kraftben, inden han nød fodboldkampen mellem Newcastle og Manchester United i TV….
For fire år siden udgav Eskild bogen ”Eskilds fortællinger fra et jævnt og muntert liv” i 250 eksemplarer, – kun tre bøger er endnu ikke solgt…!

Share.

Der er lukket for kommentarer.