Rotary-støtte fra Rebild til ofrene for Malawi-katastrofe

0

10.000 kr. er på vej fra Rebild til Afrika: – Rebild Rotary klub støtter naturligvis op om hjælpen til den katastroferamte befolkning i Malawi, fortæller klubbens præsident Lars Jørgen Pedersen og fortsætter:

– Klubben er i “særdeles god form”    vi har en stærk klub, hvor vi tager del i samfundsrelevante emner, tillige med at vi er i stand til at støtte op om katastrofe-hjælpeopgaver som i Malawi; – også en del af Rotarys formål.

– I Rebild Rotary klub har vi tillige tilgang af flere medlemmer, som beriger klublivet med forskellige kompetencer.

– Rebild Rotary klub har derfor doneret 10.000kr til to Shelter Boxe, som kan huse to familie , inklusiv mad, vand og lidt medicin, fortsætter Lars Jørgen Pedersen.Støtten, Projekt Shelterbox, er udviklet af Rotary til brug for hurtig indsats når der opstår disse katastrofer.

Donationen sker med baggrund i nødråb om international hjælp fra Malawis regering, med besked om at mindst en million mennesker er påvirket af cyklonen Idai. Der er ikke længere samme fokus på krisen i medierne, men for ShelterBox er dette kun begyndelsen. – Vores team i Malawi arbejder på at hjælpe familier efter cyklonens hærgen af dele af  Mozambique, Malawi og Zimbabwe, oplyser Lars Jørgen Pedersen og slutter: – Efter uger med stærke regnskyl er oversvømmelser-ne stadig massive. Afgrøderne, der var klar til at blive høstet, er fuldstændigt ødelagt, og familiernes husdyr er døde på stribe.

 

KORT: Her ses, hvor Malawi er placeret på Afrika-kortet, meget sydligt mod øst, på fastlandet lige ud for Madagascar.

Share.

Der er lukket for kommentarer.