Der er run på de populære motionsløb i Rebild

0

For tredje år i træk lokker triathlon-løb mange deltagere til St. Økssø. Den 26. og 27. maj afvikles seks forskellige løb – to af dem for børn – med i alt næste 600 deltagere.

Martin Uttrup er sammen med Palle Sørensen mændene bag Tri ved søen. Som aktive triathlon-udøvere og løbsarrangører havde Martin og Palle i længere tid haft ønske om at lægge et triathlon i og omkring St. Økssø, fordi de mente, at omgivelserne netop her er enestående og perfekte til at svømme, cykle og løbe i. Den vurdering var de ikke ene om, viste det sig, da Tri ved søen blev afviklet for første gang i 2016. Folk fra nær og fjern strømmede til, både som deltagere og tilskuere. Og det gør de stadig for tredje år i træk. Med næsten 600 tilmeldte, kan arrangørerne igen i år melde alt udsolgt.

Triathlon for alle
Sådan kalder Martin og Palle deres eventfirma. Og det er sådan triathlonstævnet er tilrettelagt. Både erfarne triatleter og nybegyndere er velkomne. Der er to børnedistancer – en for seks til otte år, og en for otte til tolv år. De afvikles lørdag den 26. maj sammen med en 1/8 distance og en ¼ stafetdistance.
Søndag den 27. maj er dagen for de mest krævende løb, nemlig en 1/4 og en ½ distance.

½ distancen består af et halvt maratonløb – 21,1 km – kombineret med 1.900 m svømning og cykelrute på 90 km.

Mange mennesker, men afviklingen modvirker trængsel
Skiftezonen er placeret ved Mosskovpavillonen, og den sidste del af vejen hertil er afspærret for tilkørsel. Biler skal derfor parkeres på Jamborettepladsen, og man må regne med at skulle gå de sidste 500 m. Samtlige løberuter går rundt om St.Økssø, og cykelruten er lagt i en trekant mellem skoven, Arden og Astrup. På vejen er det forbudt at ligge på hjul af hinanden, og man må ikke komme nærmere den forankørende end 10 m, med mindre man lægger an til overhaling. Vejene er ikke afspærrede for almindelig trafik, så både stævnedeltagere og tilfældige trafikanter bedes tage hensyn, mens løbene pågår mellem kl. 11 og 13 om lørdagen og kl. 10 og 13 om søndagen.

Rold Skov og Rebild Bakker
er lig med Triatland Rebild

Triatland Rebild udgøres geografisk af Rebild Kommunes centrum i Rebild Bakker og Rold Skov. I området afholdes årligt mere end 30 outdoor sportsevents.

Ud over Tri ved søen er de mere spektakulære arrangementer i resten af året:
Rebildløbet den 9. juni,
10 timer i Rebild 16. juni, DGI Hærvejsløbet 23. juni, 8 Timers Trail Challenge den 30. juni,
Rold Skov Crosstriathlon den 12. august,
Triatlandløbet den 22. august (tilmeldingen er åben),
Cykelstafetten/Carlos Sastre Classic 2. september,
Rold Skov Open Water 2018 den 9. september
og Rebild2Dages den 15.
og 16. september.

Share.

Der er lukket for kommentarer.