Sirenerne er andet og mere end ”stramme balder og lår”

0

Gymnastikgruppen Sirenerne er en flok entusiastiske kvinder fra ca. 50-års alderen og opefter, som foruden grundtræning gerne vil udfordre medlemmerne med træning af sammensatte forløb, tillidsøvelser og eksperimenterende bevægelsesformer: – I grundgymnastikken, hvor vi sørger for at hele kroppen bliver arbejdet igennem, indgår både Pilates og Yoga-øvelser, fortæller  formand Inga Frisk. – Vi træner to timer hver gang, fordi der skal være tid til det hele, også en pause hvor der er tid til en snak og mulighed for at lære hinanden at kende. Vi vægter det sociale på holdet meget højt.

Intentionen bagved er, at sundhed er mere end ”stramme balder og lår”.

– Derfor lægger vi stor vægt på bevægelsesglæde, den kreative side af gymnastikken og sammenhængen mellem musik og bevægelse, fortsætter Inga Frisk.

– Vi ved alle, at musik rører ved noget i os, og derfor bruger vi ikke kun rytmen og beatet, men lader også musikkens karakter inspirere til bevægelsen.

Man kan sige, at deltagerne på holdet kommer med forskellige forudsætninger. Der er dem, som ikke har lavet meget gymnastik før, men som kommer, fordi sammenhængen mellem musik og bevægelse er vigtigt for dem, og så er der andre, der simpelthen har lyst til at arbejde med mere end blot grundgymnastik. Men for de flestes vedkommende, betyder det musikalske rigtig meget, og derfor er der bl.a. altid stor sangglæde, når lejlighed byder sig.

I løbet af året har vi forskellige hyggeaftener, som også er med til skabe sammenhold. Derudover deltager vi i forskellige opvisninger inden for DGI, men det er fuldstændig frivilligt, om man vil være med til det. Her i foråret er det blevet til fire opvisninger, men ikke alle har været med hver gang.

Lidt historie

”Gymnastikgruppen Sirenerne” blev stiftet i 1999 af en lille gruppe erfarne gymnaster og instruktører, med den begrundelse, at man ønskede at arbejde med gymnastik af eksperimenterende og fornyende art for voksne kvinder. Det var der ikke rigtig plads til i de eksisterende foreninger i området, ”men så kunne man da oprette sin egen.”      – Vi er tilknyttet DGI, og er en lokalforening under DGI-Nordjylland. Foreningen består kun af dette ene hold, og vi har i øjeblikket ingen planer om at udvide med flere hold, fortæller Inga Frisk.

Hvorfor ”Sirenerne”….? Navnet ”Sirenerne” er inspireret af den græske mytologi. Begrundelsen for navnet er, at man ikke ønskede et enkelt bynavn som foreningsnavn, da hold-deltagerne kommer fra et meget bredt geografisk område, og så skulle der jo findes på et andet navn.

Foreningens formål er: ”at skabe livsglæde ved at arbejde med samhørigheden mellem musik og bevægel-se, krop og sjæl og det dra-matiske udtryk.”  Sirenerne2

Sirenerne3

Share.

Der er lukket for kommentarer.