Skal dit barn skoldes af solen..? – Læs her for at undgå det..!

0

Hvis du er én af de alt for mange forældre, som er fløj-tende ligeglad med, om dit barn bliver solskoldet, får ondt og kan udvikle alvorlige følgesygdomme, så behøver du ikke læse videre herfra….
Vil du undgå barnets pinsler, kan du derimod med fordel læse videre og få nyttig info her før sommeren for alvor brager løs:

Desværre glemmer flere forældre solcremen, inden de sender børnene afsted i vuggestue eller børnehave. En ny undersøgelse fra 2018 viser, at op mod hver anden forældre ikke får smurt børnene ind i solcreme. Og det kan have konsekvenser for børnene senere i livet.

Børn er ekstra udsat
Mange tænker ikke over, at børns hud er både lysere og tyndere end voksnes, og det gør dem ekstra udsat for solens stråler.
Derfor bør man smøre børnene ind i solcreme fra april til september, uanset om det er overskyet eller solen skinner. En solcreme med faktor 30 eller 50 er bedst til børn, og optimalt bør de smøres ind både morgen og eftermiddag, hvis de skal opholde sig udenfor.
Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet.
Kræftens bekæmpelse
om solbeskyttelse af børn
Sådan beskytter du bedst børnene med solcreme:

Solcremen skal smøres på i rigelige mængder. Skal hele kroppen beskyttes, skal du bruge hvad der svarer til en håndfuld på det barn du smører ind. Hvis der ikke smøres nok på, lever solcremen ikke op til den angivne faktor.

Søg skygge mellem kl. 12 og 15: Midt på dagen er uv-indekset højest, og derfor anbefales det, at man søger skygge i disse timer.

Bedste solcreme til børn:
Brug solcreme med faktor 30 eller 50 til børn, da deres hud er tyndere og lysere end voksnes. Vælg en creme, som beskytter mod både UVA og UVB stråling, samt har Svanemærket og Astma-Allergimærket.

Læs mere på https://startpakke.com/solhat-til-boern/
Solkampagnen
og Børneulykkesfonden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.