Skørping Apotek hjælper mænd med sure maver

0

Skørping og Støvring Apotek hjælper mænd med sure maver, – med specielt fokus på dette og mænds sundhed generelt resten af året.
20 % af danske mænd – dvs. hver femte! – har hver uge symptomer på sur mave og halsbrand: – Den gode nyhed er, at du ikke behøver leve med ubehaget, hvis du er en af dem, lyder det fra apoteker Kirsten Skriver, Skørping og Støvring Apoteker.

– Hvis du er generet af mavesyre, er du langt fra alene – især ikke, hvis du er mand. Hver femte danske mand oplever nemlig ugentligt symptomer på sur mave og halsbrand. Symptomerne kan blandt andet vise sig som en svidende fornemmelse i halsen, en sur smag i munden eller smerter i maven.
– Der kan være rigtig mange forklaringer på, hvorfor man er genereret af mavesyre. Heldigvis er der også meget, man kan gøre ved det. Hvis man eksempelvis oplever, at symptomerne bliver udløst af kaffe, alkohol eller fed mad, kan man begrænse sit indtag af dette. Hvis man ofte er generet af mavesyre, kan det også være rart at kende de forskellige slags medicin, siger Kirsten Skriver.

Tre typer medicin
Der findes tre typer medicin mod halsbrand og sur mave: Den første nedsætter syreproduktionen i maven. Den anden type er syreneutraliserende medicin, som giver en hurtig og kortvarig lindring ved at neutralisere mavesyren. Den tredje er den barrieredannende medicin, som hurtigt danner et skumlag på toppen af maveindholdet. På den måde forhindrer medicinen mavesyren i at trænge op i spiserøret og give halsbrand eller sure opstød. Apotekets personale kan hjælpe med at finde den rigtige type medicin, der passer bedst til dig.

På apoteket kan alle få gode råd til, hvad man som mand selv kan gøre, hvis man er
generet af mavesyre.
– Fordi der kan være så mange grunde til mavesyreproblemer, giver det ekstra god mening at få individuel hjælp på apoteket. Vi kan også rådgive om, hvornår du bør gå til lægen, siger Kirsten Skriver.

Til kamp for mænds sundhed, – kvinderne er i front..!
Skørping og Støvring Apotek havde sammen med Danmarks Apotekerforening fokus på mænds mavesyreproblemer forleden, i forbindelse med Men’s Health Week den 11.-16. juni. Men’s Health Week bliver arrangeret af Forum for Mænds Sundhed og har til formål at fremme initiativer for at udjævne de sundhedsmæssige forskelle på mænd og kvinder. For det gælder desværre stadig, at mænds sundhed generelt halter efter kvindernes.
På apoteket kan der findes informationsmateriale om mavesyre, og det faguddannede personale står klar til at rådgive.
Der er iøvrigt mange flere oplysninger om mere om mavesyreproblemer på apoteket.dk/surmave. Her kan man også chatte med faguddannet apotekspersonale døgnet rundt, hvis der er brug for hjælp.

Gode råd mod sure maver og halsbrand

• Læg mærke til, om der
er mad eller drikke, din
mave reagerer særligt
på og begræns indtaget
af dem.
• Undgå smertestillende
midler med acetylsalisy-
lsyre og ibuprofen.
De kan genere maven.
• Brug i stedet paraceta-
mol, hvis du har ondt.

Særlige råd
mod halsbrand

• Hæv hovedgærdet
på din seng.
• Tab dig, hvis du
er overvægtig.
• Spis 5-6 små måltider
frem for 3 store.

Share.

Der er lukket for kommentarer.