De smås smil: Baby-salmesang

0

Af kirke – og kultur-
medarbejder Kathrine Kofod

Hvad er skønnere end at blive mødt af en smilende, ja endda nærmest grinende baby?
Det er noget af det, som jeg værdsætter højt ved at undervise i babysalmesang. Når babyerne begynder at genkende salmerne og fagterne dertil og man ser, at de udvikler sig og glæder sig over det, der sker, så kommer smilene og grinene.
Derudover er det også skønt at se, at mødrene i fællesskabet med hinanden får vendt små og store ting ved det at være forældre og familie og på den måde gør hverdagen lidt lettere for hinanden.

Babysalmesang er ganske enkelt som at åbne en skattekiste, hvor guldet vælter ud; der er så meget du kan tage med dig. Du kan ikke erstatte det med noget som helst andet, og du kan ikke finde andre tilbud, som giver dig og din baby det samme. Det er noget af en påstand, og er du i tvivl, om det er sandt, så prøv at komme med og se.
Mange babyer og deres mødre har haft stor glæde og fornøjelse af at deltage i babysalmesang, som gennem de seneste år er blevet et yderst populært tilbud i hele landet. De mange års erfaring fra babysalmesang viser, at babyerne under et sådant forløb udvikler sig på flere områder. De kan genkende salmerne efterhånden – og de elementer, der følger med salmerne. Der er fokus på musik og motorik, sanser og fællesskab, og alt sammen er med til at stimulere baby og mor.

Undersøgelser viser, at salmer og sange som synges for børn, når børnene er helt spæde, lagres i deres bevidsthed og bliver til livslang glæde for dem. Sang skaber glæde – og hvad kan være skønnere end gang på gang at se de smås smil?!
Derudover er babysalmesang også et helt unikt tilbud om dåbsoplæring; hvor barnet møder den kirke, som det er døbt i og bliver tryg ved rummet og fortrolig med nogle kernesalmer og måske Fadervor.

Når du kommer til babysalmesang, vil du ofte træde ind i et kirkerum, hvor der er lagt måtter ud på gulvet, hvor mødre og babyer samles. Desuden vil der ligge chiffontørklæder, klokkespil, sæbebobler, hånddyr og andre rekvisitter, som er klar til at blive taget i brug under salmesangen.
Mødre og babyer vil blive ført trygt igennem et forløb, hvor der er fokus på sanserne og nærværet mellem mor og barn. Man behøver slet ikke at kunne synge selv, for underviseren vil altid synge for og føre deltagerne gennem sangene.
Du behøver heller ikke at have et særligt kendskab til kirken for at være med, du skal faktisk bare have lyst til at være sammen med din baby – og møde andre mødre og babyer.

Er du interesseret i at vide mere, kan du læse om babysalmesang og finde praktisk information om tilmelding på de forskellige kirkers hjemmesider. I Rebild Provsti er der flere steder, hvor kirkerne tilbyder babysalmesang – start med at se, om din kirke gør det og ellers find en kirke tæt på.
Du vil ikke fortryde det.

Share.

Der er lukket for kommentarer.