Solen skinnede over deltagere og glade givere: Kræftindsamling gav 185.651 kr.

0

Årets husstandsindsamling til fordel for støtte- og forskningsarbejdet i Kræftens Bekæmpelse blev en stor lokal succes i Rebild-området: 185.651 kr. mod 172.135 kr. sidste år, – og ny digital rekord, idet over 30.000 kr. blev givet via mobilepay.

en herlig dag hvor rigtig mange flittige indsamlere var på ”fødderne”.
Årets kampagne hed igen ”vi viser flaget”, og rigtig mange gode og hjertegribende budskaber var skrevet på flagene, som indsamlerne havde sat på jakken eller tasken. Budskaber som ”for min mor”- ”fordi jeg savner” – ”Jeg fik hjælp og kom godt igennem” – ”For mit barnebarn som nu er rask” – ”For sammen er vi stærke” – var alle sammen budskaber som var korte men gav rigtig megen mening!

300 lokale indsamlere
I Rebild kommune gik ca 300 indsamlere ud i forårssolen for at bringe budskabet om og fra Kræftens Bekæmpelse, men også for at samle penge ind til videre forskning, hjælp til sygdomsramte og deres familier og ikke mindst hjælp og aktiviteter for alle dem, der er på vej til at blive – eller er blevet – raske.
I Rebild er der tradition for, at indsamlerne mødes inden gåturen, og mange steder var der gratis lokaler til rådighed, bl.a. Kulturstationen i Skørping, Røde Kors Butikken i Terndrup, Klubhuset i Grynderup og Sognegården i Støvring. Mange af stederne startede dagen med fælles morgenkaffe med brød som var sponseret af lokale butikker. Og de mange indsamlere påpeger at det er en fin ide og en god tradition med den fælles opstart og kaffehygge inden indsamlerne får tildelt deres ruter og spredes for alle vinde.

Fortsat kamp imod rygning
I Nørager og Støvring var Anny Winther, – som er ambassadør for Kræftens Bekæmpelse i Rebild – traditionen tro med til morgenkaffen for at fortælle lidt fakta fra Kræftens bekæmpelses arbejde og ønske alle indsamlere en ”god tur og god vind”
Anny Winther påpegede endnu engang hvor vigtigt det er at ”tænke på det gode liv” – et liv med sund kost, bevægelse, livsglæde og samvær med andre. At det er vigtigt at bruge sit liv godt med det man nu hver især har af muligheder og ressourcer, og at ”lytte til sin krop” og gå til lægen hvis du ser eller mærker ændringer, – så der kan hjælpes i tide, og muligheden for helbredelse er størst, og de nyeste forskningsresultater viser at kræftoverlevelsen er steget markant de sidste 10 år. Anny Winther fortalte også, at ud over en intens forskning i medicin der virker mod kræft, er det stadig vigtigt at stoppe med at ryge, og at Kræftens Bekæmpelse har ambitiøse mål for en Røgfri Fremtid, – især ønsker man at Ingen unge skal ryge i 2030.

Alle aldersgrupper deltog
Der var igen indsamlere i alle aldersgrupper, og i år var der rigtig mange unge børnefamilier som brugte en formiddag på den gode sag, – og hvem kan sige nej til et barnesmil i forårssolen! – så det gav mange gode beløb i indsamlingsbøtterne. Undervejs på ruterne havde indsamlerne fået lidt ”mundgodt” i tasken, – Kræftens Bekæmpelse havde sørget for små vandflasker, og fx i Støvring havde de lokale butikker sørget for frugt og müslibar, som vakte glæde hos de friske og måske lidt lækkersultne indsamlere
Der blev talt penge op i Jutlander Bankens afdelinger i både Skørping, Suldrup og Støvring. Her var ansatte i afdelingerne mødt frivilligt ind for at hjælpe med optællingen, og det samlede beløb blev 185.651.50 kr mod 172.135 kr i 2017. Trods det store beløb var ikke alle bøtter lige tunge, idet vi oplever at flere og flere betaler via mobilen, og i år var over 30.000 kr. indbetalt via mobilepay.

Hjælp til fælles hjælp
Inden indsamlingsdagen kunne ”skydes i gang” havde en lang række frivillige lavet et rigtig stort forarbejde: Bl.a. at få kontaktet de mange indsamlere, få lagt ruter og klargjort materialer, få alle sponsoraftaler i hus, få lavet kaffe og ikke mindst at få alle indsamlere til at føle at det ”nytter noget” at være med som en lille brik i en stor og god sag.
Og som et af flagene på jakken så fint formulere: ” Ved fælles hjælp kan vi hjælpe” Og de mange indsamlere og det store beløb fra bidragsyderne viste, at i Rebild var der vilje til at hjælpe!

Share.

Der er lukket for kommentarer.