Spændende efterårsferie – bl.a. i ”Støvrings baghave”

0

I næste uge er der efterårsferie, og det er en god anledning til at tage hele familien med i skoven og nyde synet af bladene, der flammer gult, rødt og orange. 

Hvis man husker at tage en kurv med, er der lige nu gode muligheder for at samle ind fra naturens spisekammer. 

I år er der rigtig mange nødder på hasselbuskene, – der kan samles til den kommende juletid, – men man skal være hurtig, inden mus og egern tager dem! Træerne har også rigtig mange frø særlig bøgefrø (bog) og egefrø (agern). Skallerne kan samles ind til dekorationsbrug og bog og agern er lige nu lette at finde i skovbunden eller langs vejene. 

Så tag nogle håndfulde med hjem og så dem ud i ca. 2 cm dybde et sted i haven eller i en udendørs potte og plant dermed dine egne træer. 

Insekterne har det generelt svært i naturen og de leder lige nu efter et passende vinterlogi. Det kan du hjælpe dem med ved at samle grene, blade eller haveplanteafklip i et hjørne af haven i stedet for at køre det hele på affaldspladsen. En sådan dynge vil også være et tiltrængt vinterlogi for bl.a. pindsvin. 

Alternativt kan man bygge insekthoteller og insektynglekasser af forhåndenværende materialer, man kan finde i haven eller i skoven. Det kan man selv lære og prøve dette på et par af de arr. som Naturstyrelsen deltager i her i den kommende efterårsferie: 

Familiesøndag i 

Støvrings baghave

På søndag den 13. oktober fra midt på formiddagen og tre timer frem er der et helt specielt godt tilbud i umiddelbar nærhed af Støvring. 

Mødested: Bålhytten ved Juelstrup sø lige bag køreteknisk anlæg. 

Turledere: Naturvejlederne Lars Wachmann, Naturstyrelsen Himmerland og Søren Risborg, Rebild Naturskole samt medlemmer fra Danmarks Naturfredningsforening. 

OBS: Udetøj på efter vejret. – Kom med ud på efterårstur ved Juelstrup sø, opfordrer arrangørerne. – Vi laver efterårsaktiviteter omkring bålhytten, hvor vi bygger forskellige typer af insekthoteller du kan tage med hjem i haven, bl.a på drejebænke. Der vil også være bål, pandekager og mulighed for at gå med på en guidet krible krabletur til søen. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.