Status for spejdernes ”Store Økssø Rundt”: 7 år, 1.483 spejdere og 15.250 km

0

I 2013 startede Det Danske Spejderkorps med gå-arrangementet ”Store Økssø Rundt”. 

Arrangementet blev gennemført for syvende gang forleden, – igen med stor succes: Omkring 250 spejdere gik sammen med blandt andet familie rundt ved Store Økssø, men andre fik større udfordringer ude i Rold Skov.

Arrangementet ”Store Økssø Rundt” har som fast indehold ruter på 0 km, 5 km og 10 km. Ruten på 0 km indebærer, at man skal gå 5 km. normalt forlæns, men også 5 km. baglæns. 

I år var der også mulighed for at gå 20 km, og så en stifinderrute, hvor der var givet et start- og slutpunkt ligesom 7 poster rundt om i skoven var oplyst. I hvilken rækkefølge posterne blev taget, og hvilken rute, der blev valg mellem de enkelte poster var helt op til deltagerne.

Spejderleder Birgitte Wilsted Simonsen fra Det Danske Spejderkorps i Støvring, der har stået for arrangementet i alle syv år, kunne oplyse at de første år deltog der kun spejdere fra Det Danske Spejderkorps. 

– Det glæder mig meget, at vi i de sidste år, også har haft deltagelse af KFUM-spejdere, og at vi i år så også har deltagelse af Danske Baptisters Spejderkorps fra Vaarst og Hellum”. Fra Det Danske Spejderkorps deltog blandt andet spejdere fra Nibe, Svenstrup, Kongsdal, Arden, Farsø og Valsgaard.

Mens man på de korte ruter ved Store Økssø travede rundt på en flad rute, så var der anderledes udfordringer på ”stifinder-turen”. Her var 30 spejdere om morgenen sendt af sted fra Top Karens Hus med det mål, at man skulle besøge 7 poster inden man kom til Store Økssø. Det gav en del overvejelser undervejs for der var flere alternative muligheder – eksempelvis en kort rute, der gik i hårdt bakket terræn eller en længere rute, der ikke var så kuperet.

Da deltagerne på ”stifinder-ruten” kom i mål efter over 20 km i skoven, der var gangen for de fleste ikke så ubesværet, som den havde være nogle timer for inden. Turen havde budt på sine udfordringer, men også besøg på en række af Rold Skovs seværdigheder som Ønskestenen, Rebild Bakker og Røverstuen.

Midt på eftermiddagen kunne Birgitte Wilsted Simonsen gøre status for årets Store Økssø Rundt arrangement ”Vi har haft 250 spejdere, der sammen med blandt andet forældre har gået i en flot forårsskov. Det er i bund og grund det, som det handler om nemlig bare at gå en tur, og nyde skoven og det selskab man er i”.

– Vi har prøvet for sjov skyld at lave en lille status her efter syv år. Vi har i alle år samlet haft 1483 deltagere, der samlet har gået 15250 kilometer. Omregnet så svarer det til cirka 5250 gange rundt om Store Økssø, så navnet på arrangementet passer faktisk meget godt, kunne Birgitte Wilsted Simonsen fortælle med et smil.

Inden Store Økssø Rundt 2020 – til april næste år – afholder spejderne en vinterudgave ”Rold Skov Julegåtur” senere i november i år.

Share.

Der er lukket for kommentarer.