Stemningsfuld fortælling om jul af lokal forfatter hos Bog & Idé Støvring på lørdag

0

Dorte Elkjær-Gregersen, som sidste år debuterede med historien om ”Halkærkonen og originaler på Halkæregnen”, er igen aktuel med en ny bog.
– ”Julen – der hvor jeg kommer fra” er en stemningsfuld fortælling om julens traditioner og travle forberedelser set gennem et barns forventningsfulde øjne, fortæller forfatteren, som kan træffes hos Bog & Idé i Støvring på lørdag den 1. december fra midt på formiddagen og et par timer frem.
– Samtidig er bogen et tids-billede fra tresserne, som mange forhåbentlig vil kunne spejle sig i, fortæller Dorte Elkjær-Gregersen.

Selvom rammen for de fornøjelige fortællinger foregår i Nibe, har bogen meget at byde på for alle, der lige som forfatteren selv har en ubetinget glæde ved julen.

Koldt på kælkebakken
Der er fortællinger om vinterkolde dage på kælkebakken, som efterlod røde ophovnede kinder, om juleafslutningen i skolen, om søndagsskolen, om at gå på juleudstilling og om spillelærerinden og den store juletræsfest på byens hotel.
Således er et levende persongalleri at finde i bogen, som mange uanset hvor de er vokset op, vil kunne nikke genkendende til.

Bedsteforældre på landet
Kontrasten mellem den travle købstadsjul og den stille traditionsforankrede jul hos bedsteforældrene fra landet kommer særligt til udtryk i bogen.
Ligesom der er findes varme beskrivelser af især barnet og bedstefaderen, som holder af at fortælle for sit barnebarn.

Duft, smag, mærk julen!
Intentionen med bogen har været at få læserne til at dufte, smage og mærke deres egne juleoplevelser gennem læsningen af den hyggelige julebog: – Det håber jeg er lykkedes, siger Dorte Elkjær- Gregersen.
”JULEN- der hvor jeg kommer fra” – indeholder også avisannoncer og vignetter fra tiden, den beskriver, og er i en fin streg illustreret af Berit Myrup Jensen fra Års.
– Kom og få en god snak om julen og dens mange traditioner, opfordrer Dorte Elkjær-Gregersen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.