Støvring næstbedst i hele Nordjylland til at støtte brysterne på Lyserød Lørdag

0

Lørdag den 6. oktober var den officielle kampagnedag for Lyserød Lørdag, og også i år stod Elin Olsen i front for de frivillige kræfter, der samlede penge ind til brystkræftsagen i Støvring: Hele 63.585 kr., som sikrede Støvring 2.-pladsen i hele Nordjylland.

Gennem flere år har der været et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Rebild Lokalforening og Støvring Handel & Erhverv på Lyserød Lørdag. Et samarbejde som i år blev cementeret med, at Støvring Handel & Erhverv holdt Fashion Night i Arena Himmerland, hvor al overskud gik til Lyserød Lørdag.
– Inden for ganske kort tid blev de 400 billetter til Fashion Night revet væk, og alene denne aften gav et overskud på 20.000 kr. til Lyserød Lørdag, fortæller Lisa Kjær, formand for Støvring Handel & Erhverv.
Desuden har butikker og andre virksomheder i Støvring budt ind med fine gaver til en tombola. I år både tom-bola i Arena Himmerland om torsdagen og på Bytorvet i Støvring om lørdagen.
Mange af de forretningsdrivende bød samtidig i ugens løb på tilbud og aktiviteter til fordel for indsamlingen.
Benefit i Støvring har også haft mange aktiviteter i løbet af oktober, og det har givet 9.422 kr. til indsamlingen.

Taknemlig for kæmpearbejde

Elin Olsen er dybt taknemlig for afholdelse af de mange aktiviteter: – Støvring Handel & Erhverv har lagt et kæmpearbejde i Fashion Night. Mange frivillige kræfter, som er omdrejningspunktet i indsamlingen, stiller op år efter år. Det er dejligt at se. – Der er brygget kaffe og solgt brød, indsamlet gaver, opstillet og nedtaget telte, bagt boller og kage osv osv. Mange af de frivillige har været med siden vi startede i 2012, og vi glæder os hvert år til igen at samles og i fællesskab bevise, at det kan betale sig at gøre en forskel og noget godt for rigtig mange mennesker, konstaterer Elin Olsen.
Kulminationen på hele ugen er lørdag, den landsdækkende Lyserød Lørdag. Her kulminerer ugens aktiviteter i Støvring på Bytorvet: – Rigtig mange borgere kommer trofast til vores aktiviteter, køber, går, løber, hygger og bidrager med større eller mindre beløb siger Elin. – Og alle bidrag tæller ! Mange små beløb bliver altså sammenlagt til et stort beløb. – Så tænk ikke, at ”så lille et beløb eller så lille en indsats jeg kan bidrage med ikke rigtig nytter”. Jo, det nytter ! Se nu bare, hvor mange penge det er blevet til – 2018 blev et rekordår med hele 63.585 indsamlede kroner ! Vi er på en 2. plads i Nordjylland næst efter Aalborg og på en 16.- plads på landsplan. TUSIND TAK Støvring !
Alle byresultater kan ses på lyserødlørdag.dk. De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses kampagne ”Støt Brysterne”. I 2017 blev 61% anvendt til forskning, 20% til patientstøtte, 16% til oplysning og 3% til administration.

FOTO: På billedet ses Elin Olsen, Rebild Lokalforening (Kræftens Bekæmpelse) til højre,
og Lisa Kjær, formand for Støvring Handel & Erhverv.

Share.

Der er lukket for kommentarer.