Støvring-spejdere højt i træets grønne top…

0

”Spejdere er sådan nogen som sover i telt, laver mad over bål og ellers bare er ude i naturen.” – Denne lidt generelle opfattelse af spejdere levede Det Danske Spejderkorps fra Støvring op til, da de en forlænget weekend holdt sommertur på og ved Jamborette-pladsen ii Rold Skov, – med en duft af ”sø-spejdere”..!

Pladsen er etableret umiddelbart efter anden verdenskrig af den kendte skovrider Jens Hvass, som ville sikre spejderne et samlingssted i skoven. Pladsen kan uden problemer rumme 2000 personer i telt, så de godt 60 spejdere fra DDS Støvring fyldte ikke meget.
En del af aktiviteterne for de mindste var naturen i og ved en sø. Der blev fisket en masse smådyr, som blev studeret i medbragte plastakvarier. Når nettene ikke var i vandet, byggede mikro-spejderne også bivuak og hyggede sig ellers med at være ude i solen.
Mini-spejderne lavede ringspil og undersøgte naturen i Rold Skov.
Junior-spejdere og trop-spejdere blev sat på en mere udfordrende opgave: Der skulle klares godt 10 km rundt i Rold Skov afsluttet med overnatning i det fri. En række tjekpoints skulle passeres undervejs, inden spejderne fuldt lastet med alle deres ting ankom til shelterne ved Mosskov Pavillionen. Det var faktisk ganske få 100 meter fra Jamborette pladsen, men spejderne var bare glade for at komme til overnatningsstedet, så de kunne få hvilet efter en varm tur i skoven.

Højt i træets grønne top…
Som en ekstra udfordring viste et klatrefirma spejderne, hvordan klatring i træer også kan foregå. I løbet af nogle timer fik spejderne prøvet at klatre i højden, og der var helt sikkert nogen som kom længere end de havde tænkt de nogen sinde skulle komme.
– Der er virkelig nogle spejdere, der har fået rykket en grænse ved klatringen. For et par timer siden turde de ikke klatre, men nu er de rigtig mange meter oppe, fortæller gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen – Det er også en del af dét at gå til spejder at flytte sine grænser. Vi kan som spejderledere hjælpe børnene med at blive udfordret under trygge forhold, og når man ser glæden ved at det lykkes, så er det, det hele værd, understreger hun.
Det var nogle trætte, og noget mere solbrune spejdere, der efter tre dage i Rold Skov kunne drage mod Støvring igen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.