En super-pensionistudflugt til Tirpitz Museet, Sild og Rømø

0

Terndrup-Blenstrup-Bælum Pensionistforening fik en herlig to-dages sensommeroplevelse på udflugten forleden, til Rømø, Sild og Tirpitz-museet ved Vesterhavet. – Selv vejret var godt..!

– Vores chauffør Bruno var alletiders til at fortælle og guide os ned igennem Jylland, hvor han berettede levende om de forskellige seværdigheder, vi passerede, fortæller deltagerne efter turen.
Første oplevelse var Tirpitz Museet ved Blåvand, indviet sidste år og med en rekordagtig tilstrømning af både danske og udenlandske turister.

Midt i klitlandskabet ligger Tirpitz Museet, bygget sammen med en af de store tyske betonbunkere fra 2. Verdenskrig, og fyldt med alskens spændende oplevelser og informationer, heriblandt tre permanente udstillinger, som suppleres med nye, skiftende attraktioner, – alle beskrevet/indtalt i dén autoguide alle deltagere fik udleveret, så historien om de udstillede ting kunne høres undervejs.
– Ikke så sært, at Tirpitz Museet blev kåret som Danmarks bedste tema-museum i 2017, var de lokale besøgende fra Terndrup, Blenstrup og Bælum enige om, da de igen dukkede frem i dagslyset i det storslåede klitlandskab.
På dag to gjaldt det Rømø og Sild, sidstnævnte med ankomst via færge, og dér var også masser af spændende ting at se, levende beskrevet af guiden Peter Petersen, fx de store fredede områder, hvor kun får og vilde dyr/fugle må færdes, tre golfbaner og en hel del Michelin-restauranter (som dog ikke blev besøgt!), lækre sandstrande, hvoraf en del er til nudister, kæmpestore sommerhuse, hvoraf flere er i 50 mio. kr.-klassen, – med andre ord de tyske velhaveres paradis…!
– Et helt andet prisniveau kendetegnede hylderne hos Fleggaard, som besøgtes på vejen hjemad….

Share.

Der er lukket for kommentarer.